Procurorii din Prahova au deschis dosar penal, după ce mai multe buletine de vot la alegerile locale din septembrie 2020 au fost sustrase din sediul Primăriei Mizil

Un prim dosar penal a fost deschis de procurorii de pe lângă Judecătoria Mizil în octombrie 2020, în acel dosar fiind investigate infracţiuni de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

01 mart. 2021, 15:36
Procurorii din Prahova au deschis dosar penal, după ce mai multe buletine de vot la alegerile locale din septembrie 2020 au fost sustrase din sediul Primăriei Mizil

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil au deschis un dosar penal şi cercetează fapte care au legătură cu alegerile locale din 27 septembrie 2020, fiind vorba despre falsificarea de înscrisuri privind rezultatul alegerilor locale din comuna Ciorani. După deschiderea acestei anchete, luna trecută, persoane necunoscute au intrat în arhiva Judecătoriei Mizil de unde au sustras buletine de vot.

„La data de 26.10.2020 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea prevăzută şi pedepsită de articolul 391 alineatul 1) Cod Penal, constând în aceea că, la alegerile locale organizate la data de 27.09.2020, în comuna Ciorani, judeţ Prahova, s-au falsificat înscrisuri cu privire la rezultatul alegerilor”, informează Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil într-un comunicat dat publicităţi luni.

În timpul anchetei penale în acest dosar, persoane care nu au fost identificate încă au intrat în arhiva Judecătoriei Mizil, unde sunt păstrate buletinele de vot, şi au sustras buletine.

Procurorii investighează mai multe fapte penale în legătură cu alegerile locale din 27 septembrie 2020

„La data de 23.02.2021, organele de cercetare penală au fost sesizate cu privire la faptul că la data de 08.02.2021, orele 19:40, o persoană necunoscută a pătruns fără drept în arhiva Judecătoriei Mizil, ce funcţionează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil, de unde au fost sustrase buletine de vot”, precizează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil, procurorul Cristina Prajea, a confirmat, pentru News.ro, că buletinele furate în februarie, la trei luni de la deschiderea anchetei, sunt dintre buletinele de la alegerile locale din comuna Ciorani.

Un al doilea dosar penal a fost deschis şi se fac cercetări pentru identificarea autorilor faptelor.

Alegerile locale din comuna Ciorani au fost câştigate detaşat de Partidul Naţional Liberal. Astfel, primarul în funcţie, Marin Voicu, până la alegerile din 2020 unul dintre membrii vechi ai PSD, a candidat sub sigla PNL şi a obţinut un nou mandat, al cincilea, cu peste 83% din voturi. PNL, care la rundele trecute de alegeri a înregistrat scoruri modeste în comuna Ciorani, a obţinut, de data aceasta, peste 76% din mandatele din Consiliul Local.

Citeşte şi: Dinamităm dosarul „Băneasa”! Dezvăluiri cu documente exclusive! Abuzurile ireale ale lui Nicolae Marin, actualul procuror-şef SIIJ! Cum l-a ameninţat pe Puiu Popoviciu noaptea în sediul DNA şi cum l-a „şantajat” pe Gigi Becali cu un dosar de mărturie mincinoasă ca să declare ce „trebuie”!?


loading...
Partenerii noștri