Procurorii italieni antimafia au confiscat titluri de trezorerie false de 6.000 miliarde de dolari

Procurorii italieni antimafia au anunţat că au confiscat tiluri americane de trezorerie false de 6.000 de miliarde de dolari datate 1934, valoarea reprezentând aproape jumătate din datoria publică a SUA, transmite Bloomberg.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 21:25
Procurorii italieni antimafia au confiscat titluri de trezorerie false de 6.000 miliarde de dolari

Titlurile au fost găsite în compartimente improvizate la trei cutii de valori în Zurich, au anunţat, într-un comunicat, procurorii din oraşul Potenza. Autorităţile italiene au arestat opt persoane în legătură cu această anchetă, denumită „Operaţiunea Vulcanica”, au spus procurorii.

 

Ambasada SUA din Roma a examinat titlurile, datând din 1934 şi cu o valoare nominală de câte un miliard de dolari fiecare, se arată într-un comunicat al autorităţilor italiene.

 

Fraud financiară descoperită de procuroii italieni include două cecuri fără acoperire emise prin intermediul HSBC Holdings din Londra pentru 205.000 de lire sterline. În cadrul anchetei, au fost confiscate titluri de trezorerie false de două miliarde de dolari la Roma. Persoanele implicate intenţionau să cumpere plutoniu din surse nigeriene, potrivit unor conversaţii telefonice interceptate de poliţie.

 

Instrumente financiare americane false au fost confiscate de poliţia din Italia şi în trecut, iar în 2009 au existat cel puţin trei astfel de cazuri. Poliţia italiană a confiscat titluri americane false de trezorerie cu valoare nominală de 116 miliarde de dolari în august 2009 şi 134 de miliarde de dolari în iunie acelaşi an.