Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu, aviz negativ de la CSM pentru Parchetul General şi şefia DIICOT. Crin Bologa, aviz pozitiv la DNA

Procurorii propuşi de ministrul Justiţiei pentru conducerile Parchetului General, DNA şi DIICOT, Gabriela Scutea, Crin Nicu Bologa şi Giorgiana Hosu au fost audiaţi marţi la CSM. În urma audierii, Giorgiana Hosu, propusă procuror şef la DIICOT, şi Gabriela Scutea, propusă procuror general, au primit aviz negativ de la secția de procurori a CSM. Crin Bologa, propus procuror şef la DNA, a primit aviz pozitiv. 

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 07:53
Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosu, aviz negativ de la CSM pentru Parchetul General şi şefia DIICOT. Crin Bologa, aviz pozitiv la DNA

UPDATE: Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ, marţi, numirea Giorgianei Elena Hosu în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Surse din CSM au precizat că decizia a fost luată cu 4 voturi „împotrivă” şi 2 voturi „pentru”.

Întrebată dacă se retrage din cursă, Hosu a spus că nu a luat o decizie. „În acest moment, nu o să iau nicio hotărâre. Orice variantă poate sta în picioare. În acest moment asigur conducerea și reprezentarea DIICOT”.

Prima a intrat la audieri este Gabriela Scutea. Au urmat Crin Nicu Bologa, propus procuror şef la DNA, de la ora 12.00,  şi Giorgiana Hosu, propusă pentru funcţia de procuror şef al DIICOT. 

Citeşte şi: Gabriela Scutea, propusă la şefia Parchetului General: „Trebuie să lucrăm în cadrul legislativ existent”

Înaintea interviurilor, Secţia pentru procurori a CSM are o altă şedinţă, de la ora 9:15, pe ordinea de zi aflându-se, printre altele, Raportul Direcţiei de Inspecţie pentru procurori nr.20-200 privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de Crin Nicu Bologa.

Avizele vor fi transmise către Ministerul Justiţiei în perioada 11 – 14 februarie.

Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerile Preşedintelui României, în vederea numirii în funcţiile de conducere.

Cătălin Predoiu a precizat că a ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă şi experienţă şi că s-a ferit de experimente.

„Am ales candidaţii care au prezentat simultan competenţă şi experienţă. M-am ferit de experimente, pentru că situţia în care se află Ministerul Public nu permite experimente”, a declarat Predoiu.

Citeşte şi: Propunerile MJ pentru şefia marilor Parchete: Gabriela Scutea – procuror general, Crin Bologa – DNA, Giorgiana Hosu – DIICOT