Gabriela Scutea, propusă la şefia Parchetului General: „Trebuie să lucrăm în cadrul legislativ existent”

Gabriela Scutea, propusă de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru funcția de procuror general, a susținut, marți, la audierea din Consiliul Superior al Magistraturii, că procurorii trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile în baza cadrului legislativ existent, fără să solicite permanent modificări.

RomaniaTV.net
11 feb. 2020, 09:19
Gabriela Scutea, propusă la şefia Parchetului General: „Trebuie să lucrăm în cadrul legislativ existent”
„Trebuie să lucrăm în fiecare zi în cadrul legislativ existent, fără să cerem imperativ modificări legislative. Ele se vor impune uneori de la sine, ca o consecinţă a deciziilor Curţii Constituţionale, ca o consecinţă a legislaţiei adoptate la nivelul Uniunii Europene, însă trebuie să vedem ce putem face şi să facem bine în cadrul existent”, a afirmat Gabriela Scutea la interviul susținut în faţa Secţiei pentru procurori a CSM, potrivit Agerpres. 
 
Gabriela Scutea afirmă că are încredere în colegii ei, de la toate nivelurile din ierarhie. „Am încredere că pot să lucreze, că uneori pot să lucreze repede, că alteori ştiu să găsească elementul care face diferenţa, că dau încrederea lor conducătorilor de parchete, în aşa fel încât rezultatul care se propagă către cetăţean, către justiţiabil să fie unul care emană calitate a activităţii şi preocupare pentru drepturile fundamentale”, a completat ea.
 
Potrivit Gabrielei Scutea, decizia ministrului Justiţiei de a o propune pentru funcţia de procuror general arată că are potenţial pentru a-şi îndeplini sarcinile manageriale.

Citește și: Cine este Gabriela Scutea – propusă pentru funcţia de procuror general al României

„Am primit cu deosebită bucurie evaluarea domnului ministru (ministrul Justiţiei – n.r.) la 21 ianuarie, când a anunţat rezultatele selecţiei, pentru că, din punct de vedere profesional, fiecare dintre noi, chiar dacă ajungem la o anumită vechime sau maturitate a profesiei, poate că încă nu ne vedem anumite valenţe. De aceea, în momentul în care domnul ministru mi-a conturat un profil apt să rezolve la 360 de grade statusul curent al Ministerului Public, ducându-l înspre rezultate de performanţă, înseamnă că există ceva, există un potenţial”, a mai spus Scutea.
 
Procurorii propuşi de ministrul Justiţiei pentru conducerile Parchetului General, DNA şi DIICOT, Gabriela Scutea, Crin Nicu Bologa şi Giorgiana Hosu sunt audiaţi marţi la CSM. Tot marţi, Secţia pentru procurori a CSM are pe ordinea de zi o cerere a lui Bologa de apărare a reputaţiei profesionale.