Procurorul general al SUA: Nu există dovezi privind fraude la alegeri

Congresul Statelor Unite a început, luni, o sursă de două săptămâni pentru evitarea unei posibile blocări a activităţii guvernului federal din lipsă de fonduri, pe fondul pandemiei de coronavirus, acesta find primul test major de după alegeri al intenţiei republicanilor şi a democraţilor de a coopera, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
01 dec. 2020, 23:52
Procurorul general al SUA: Nu există dovezi privind fraude la alegeri

Procurorul general al SUA sustine că Departamentul de Justiție al SUA nu a găsit dovezi care să susțină acuzațiile de fraudă pe scară largă care ar fi putut schimba rezultatul alegerilor prezidențiale de luna trecută, a spus procurorul general al SUA William Barr într-un interviu pentru Associated Press, citat de CNN.

„Până în prezent, nu am văzut fraude la o scară care ar fi putut da un rezultat diferit la alegeri”, a spus Barr.

Procurorul general al SUA, care înainte de alegeri a susținut afirmațiile președintelui în exercițiu Donald Trump potrivit cărora votul prin corespondență nu e sigur, a spus că atât Departamentul Justiției, cât și Departamentul pentru Securitate Internă au analizat acuzațiile de fraudă și le consideră nefondate.

Donald Trump s-a răzgândit! Îi cedează locul lui Joe Biden la Casa Albă. Ce condiție impune liderul SUA

„A existat o acuzație că ar fi existat o fraudă sistemică și anume că mașinile de numărat au fost programate pentru a distorsiona rezultatele alegerilor. Departamentul Justiției și Departamentul pentru Securitate Internă au analizat acest lucru și, până acum, nu am văzut nimic care să demonstreze acest lucru”, a spus el.

Declarațiile lui Barr vin la câteva săptămâni după ce un fost oficial al securității cibernetice a respins în mod public afirmațiile lui Trump, făcându-l pe președinte să îl concedieze.

Doi avocați care lucrează pentru Trump au respins evaluarea lui Barr marți, repetându-și afirmațiile că dețin „dovezi ample ale votului ilegal în cel puțin șase state”.

„Cu cel mai mare respect față de procurorul general, opinia sa pare a fi fără a avea cunoștință sau fără investigarea neregulilor substanțiale și a dovezilor fraudelor sistemice”, au declarat avocații Rudy Giuliani și Jenna Ellis într-o declarație.

Anterior, Barr a susținut afirmații similare cu cele pe care le-a făcut Trump, inclusiv în septembrie, când a condamnat statele care foloseau votul prin corespondență în timpul pandemiei de coronavirus.

„Oamenii care încearcă să schimbe regulile petru această metodă, care este supusă fraudei și constrângerilor – este nesăbuit și periculoas și oamenii se joacă cu focul”, a spus atunci Barr.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut, într-un interviu acordat duminică la Fox News, că sunt şanse reduse ca plângerile sale referitoare la rezultatele alegerilor să fie audiate de Curtea Supremă a Statelor Unite, transmite CNBC.

“Ei bine, problema este că este greu să ajungi la Curtea Supremă”, a afirmat Trump la emisiunea “Sunday Morning Futures” de la Fox News, în timpul primului interviu acordat după pierderea alegerilor în faţa democratului Joe Biden.

Preşedintele a adăugat: ”Am cei mai buni avocaţi la Curtea Supremă, care vor să susţină cazul, dacă va ajunge acolo. Este foarte greu să ajungi cu un caz acolo. Puteţi să vă imaginaţi, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, înregistrează un caz şi probabil nu voi putea obţine un caz”.