Procurorul general cere Avocatului Poporului să sesizeze CCR pe OUG 92. Victor Ciorbea a plecat în concediu în America

Publicat: Miercuri, 17 Octombrie 2018 15:57 // Actualizat: Miercuri, 17 Octombrie 2018 21:58 // Sursa: romaniatv.net

Parchetul General a cerut, miercuri, Avocatul Poporului să analizeze posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la aspecte de neconstituţionalitate conţinute de articolul VII din OUG 92 referitoar la menţinerea în funcţie a procurorilor. Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, este plecat în concediu în SUA până la sfârşitul lunii.

Documente atasate:

"În cursul zilei de astăzi, 17 octombrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr,  a transmis domnului Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, spre analiză, solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d) teza finală din Constituţia României şi art. 13 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 35/1997, republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului VII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei”, au transmis reprezentanţii Parchetului General.

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, precizează că în perioada 17-30 octombrie se află în concediu în SUA, pe care l-a programat de acum şase luni. Instituţia a anunţat însă că sesizările primite vor fi analizate.

Potrivit Parchetului General,, sesizarea s-a făcut în considerarea rolului constituţional al Ministerului Public stabilit prin dispoziţiile art. 131 din Constituţia României, de a reprezenta interesele generale ale societăţii, de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi interesele cetăţenilor.

Solicitări simulare au făcut USR şi PNL. 

Secţia pentru procurori, cu unanimitate, a recomandat miercuri interpretarea dispoziţiilor art.VII din Ordonanţa de Urgenţă nr.92/2018 în sensul aplicării pentru viitor a condiţiilor de exercitare a funcţiei în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete.

Citeşte şi: CSM: Prevederile referitoare la menţinerea în funcţie a procurorilor din OUG pe justiţie se aplică pentru viitor. Reacţia ministrului

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 oct 09:40
Răspunde | Votează email 1 email
STELA
SI DACA AVOCATUL POPORULUI NU VA SESIZA CURTEA CONSTITUTIONALA , ATUNCI MUSAI TREBUIE SA-I DESCHIZI UN DOSAR PENAL .
1
EUR
4.7287
RON
21 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H