Procurorul-şpăgar Mihai Betelie şi secretarul de la Primăria Sectorului 1, cercetaţi în libertate

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri seara, ca procurorul Mihai Betelie şi secretarul general al Primăriei Sectorului 1, Bogdan Grigorescu, să fie cercetaţi în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de corupţie, ei având interdicţie de a părăsi Capitala pe o perioadă de 30 de zile.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 18:21
Procurorul-şpăgar Mihai Betelie şi secretarul de la Primăria Sectorului 1, cercetaţi în libertate

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a declarat recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care se va judeca la instanţa supremă.

Bogdan Grigorescu a plecat de la instanţă în jurul orei 18.45, după ce i-a expirat ordonanţa de reţinere. În urma deciziei instanţei, şi Mihai Betelie va părăsi liber Curtea de Apel Bucureşti.

Apărătorul lui Mihai Betelie a declarat, înainte de decizia instanţei, că în opinia lui dovezile nu probează acuzaţiile aduse de procurori clientului său.

Mihai Betelie, suspendat din funcţia de prim-procuror al Parchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, şi Bogdan Grigorescu, secretarul general al Primăriei Sectorului 1, au fost reţinuţi joi, fiind acuzaţi că au participat la administrarea unei firme de mediu a unor rude sau apropiaţi şi au solicitat unui membru al unui partid politic, filiala Ilfov, să le faciliteze desfăşurarea activităţii. Procurorii anticorupţie au cerut instanţei emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor doi.

Mihai Betelie este acuzat de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, favorizarea infractorului, în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, instigare la infracţiunea de folosire a influenţei sau a autorităţii de către o persoană cu funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi şantaj, în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, informează, vineri, DNA.


loading...
Partenerii noștri