Producătorii auto: Programul „Prima Maşină” va reanima piaţa auto

PRIMA MAŞINĂ 2014: Producătorii auto din România apreciază că programul "Prima Maşină" lansat de Guvern "este un instrument nou, menit să reanime piaţa automobilelor noi".

08 oct. 2014, 08:21
Producătorii auto: Programul „Prima Maşină” va reanima piaţa auto

PRIMA MAŞINĂ 2014: „Am participat la pregătirea acestui program şi consider că este un instrument nou, menit să reanime piaţa automobilelor noi”, a declarat Constantin Stroe, membru CA la Automobile Dacia şi preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Producătorii de automobile, dar şi importatorii, au subliniat importanța programului pentru relansarea vânzărilor către persoane fizice, segment de piață afectat de criza din 2008.

PRIMA MASINA 2014: Ce automobil poţi să-ţi cumperi prin programul Prima Maşină

„Pentru noi este foarte importantă miza de a relansa vânzările de maşini noi către persoane fizice. Noi ştim că după criza din 2008 a existat o reticenţă importantă din partea acestora în a cumpăra maşini noi şi sperăm că programul va influenţa favorabil relansarea vânzărilor”, a spus Nicholas Maure, şeful Dacia România.

Marius Tudor, secretarul general al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule (APIA), a precizat că este „un program util în condiţiile în care accesul la credite a fost destul de dificil în ultimii ani”.

Programul Executivului va da un impuls necesar pieței de autovehicule, prin garanția statului, care acoperă maxim 70% din valoarea creditului acordat în cadrul programului. În doi ani, piața auto poate ajunge la o pondere de 40% a achizițiilor de autoturisme noi de către persoanele fizice, de la un nivel de doar 25% in prezent.

Programul este destinat celor achiziționează prima mașină nouă, și în mod special tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 ani. Valoarea creditului acordat în cadrul programului este de maxim 50.000 de lei, plus TVA.