Producătorii renunță la produse alimentare, pentru că nu le pot scumpi. Ce articole dispar de pe rafturile magazinelor

Producătorii nu-și mai permit costurile mari de producție și nici să scumpească produsele, așa că singura soluție este să scoată de pe rafturile magazinelor o serie de produse alimentare.

03 mart. 2023, 19:29
Producătorii renunță la produse alimentare, pentru că nu le pot scumpi. Ce articole dispar de pe rafturile magazinelor

Producătorii companiilor au început să-și reducă ofertele în timpul pandemiei, iar acum le reînnoiesc, sacrificând liniile de produse, tocmai pentru a reuși să rezolve problema costurilor care cresc rapid.

Companiile mari de consum, cum ar fi Kraft Heinz și Conagra Brands încearcă să elimine produse nu prea populare de pe rafturile magazinelor. Companiile se focusează pe produsele care aduc profit și totodată le pot crește prețurile, pe fondul inflației prelungite ale produselor alimentare.

Apelând la această soluție, s-au înregistrat economii de miliarde după ce s-a renunțat la produsele cu vânzări slabe din raportul lor, au declarat directorii Nestle și Unilever.

Citește și Rafturi goale la Lidl şi în alte supermarketuri. Produsul banal care a dispărut aproape complet înainte de Sărbători

Prin urmare, Conagra a întrerupt recent fabricarea unei plăcinte cu cremă de prăjituri cu ciocolată, Marie Callender. „Nimeni nu va avea o medie perfectă. Cheia este să ai mai mulţi câştigători decât învinşi”, a spus directorul general Sean Connolly, într-un interviu.

Populara maioneză Heinz, producătorii au scos-o de pe piață

Kraft Heinz a demarat un proiect „program de reducere a complexităţii”, în cadrul căruia se elimină articole mai puțin populare, au dezvăluit directorii companiei la Conferința Consumer Analyst Group din New York.

Recent, directorul general al Mondelez International, Dirk Van de Put, le-a declarat analiștilor de pe Wall Street, la conferință, că producătorul Oreo are reguli clare privind înlocuirea produselor vechi cu altele noi.

Directorul de marketing de top la Mondelez, Martin Renaud, a spus că producătorul de ciocolată are „prea multe arome”. „Uneori avem tendinţa de a lansa o mulţime de lucruri pentru că sunt interesante, dar trebuie să fim foarte riguroşi”, a relatat Renaud pentru Reuters.

Clienți revoltați pentru că nu mai găsesc produsele la raft

Consumatorii au devenit iritați de această situație. Vinh Banh a spus într-un e-mail că a folosit de mult Heinz Real Mayonnaise pentru sandvişuri şi ouă. A fost dezamăgit să descopere în această lună că Kraft a renunţat la produsul pe care îl lansase în 2018.

Kellogg a renunțat la linia de shake-uri cu proteine Special Nestle la paninii Lean Cuisine Nestle, baconul congelat Sweet Earth Benevolent şi Sweet hot dogii Earth Vegan, au confirmat purtătorii de cuvânt ai companiilor.

Walmart a declarat că cere mai multe date de la furnizori pentru a justifica prețurile şi face eforturi pentru modalități mai creative de a acoperi costurile şi de a amortiza creșterea prețurilor pentru consumatori.

„Recunoaștem că preocupările legate de preț sunt mai ridicate în acest moment, dar aici putem să ne sprijinim și să avem negocieri bazate pe date cu furnizorii noștri”, a explicat directorul financiar John David Rainey.

Citește și Spania a început raţionalizarea alimentelor. Guvernul vrea să evite criza alimentară, decretul a fost publicat

„Am observat o mare reducere a achizițiilor de stocuri în acest an. Toată lumea se pregătește pentru o încetinire”, a declarat Kelly Pedersen, partener la PwC, la conferința National Retail Federation din ianuarie.

Înghețata – pe cale de dispariție

Unilever, care produce Magnum și Ben & Jerry’s, slăbește varietatea de înghețată pe care o vinde, a declarat șeful financiar Graeme Pitkethly luna aceasta, la un apel pentru venituri. Tot el a tăiat aproximativ 5.000 de tipuri de produse din categoria de îngrijire personală.

Producătorii de alimente renunță foarte ușor la unele produse. La conferința despre produse de larg consum au evidențiat noi oferte, multe dintre ele alimente din ce în ce mai populare de mână pe care oamenii le pot mânca în timp ce derulează pe telefoane.