Rafturi goale la Lidl şi în alte supermarketuri. Produsul banal care a dispărut aproape complet înainte de Sărbători

Războiul din Ucraina are încă efecte majore în ceea ce priveşte aprovizionare cu alimente în Vest, mai ales că, o dată cu venirea iernii, transportul a devenit mai dificil.

02 dec. 2022, 09:46
Rafturi goale la Lidl şi în alte supermarketuri. Produsul banal care a dispărut aproape complet înainte de Sărbători

Rafturi goale la Aldi, Lidl, Rewe în Austria, un alt aliment devine acum rar după ce săptămâna trecută nu se mai găseau ouă. Clienții nu pot decât să constate rafturile care se golesc, scrie Ziarul Românesc.

Prețurile la alimente sunt în creștere continuă – dar multe produse s-ar putea să nu se mai găsească deloc, nici ieftine, nici scumpe. În cel mai rău caz, vor fi în curând rafturi complet goale în supermarketuri și discountere precum Aldi, Lidl, Rewe. Acum penuria lovește un alt aliment. Acolo se termină distracția pentru mulți clienți de la Aldi, Lidl, Rewe și alte supermarketuri.

Lidl a anunţat că începe să raţionalizeze un produs de bază, se dau cel mult trei cutii de persoană

Un client de Lidl şi-a manifestat supărarea pe Twitter, după ce a constatat aceeași situație în a doua sucursală Rewe. De îndată ce se ajunge la raionul de sosuri, se trezește în fața unor rafturi care au fost complet măturate. Un sos în special a suferit. „Ce e acum? Cumpărături de panică la maioneză??? Serios?” se plânge el. Și în comentarii alți utilizatori sunt de acord cu el. „S-a terminat distracția cu maioneza.” Cu toate acestea, cumpărarea de panică (germanii numesc fenomenul Hamsterkäufe) nu este motivul penuriei.

Aldi, Lidl, Rewe explciă: De aceea maioneza este rară

Rafturi goale la Aldi, Lidl, Rewe – Nu achizițiile de provizii, ci războiul din Ucraina, îngreunează livrarea. Deoarece multe dintre ingredientele care sunt esențiale pentru maioneză provin din Ucraina și Rusia, importarea lor este dificilă în prezent. Aceasta include uleiul de floarea soarelui și muștarul în special. Aproape 80 la sută din semințele de muștar importate provin din cele două țări, iar situația este similară cu uleiul.

Imaginea sărăciei! Românii umblă în caserolele cu ouă din supermarketuri ca să cumpere câte un ou. Magazinele pun afişe de avertizare pentru clienţi

Aldi, Lidl, Rewe: Caz extrem de penurie de alimente
„Sunt de așteptat blocaje acute de materii prime și eșecuri de livrare, care nu pot fi ușor compensate. Până la urmă, acestea sunt produse naturale care sunt cultivate, îngrijite, recoltate și exportate”, spune Stefan Durach, președintele Kulinaria Germania. „ HNA” avertizează că ar putea exista o criză nu numai cu sosurile, ci și cu alte alimente precum laptele. Conform Oficiului Federal pentru Protecție Civilă și Asistență în caz de Dezastre (BBK), ar trebui să aveți și o provizie de alimente pentru cel puțin zece zile acasă. Acestea includ 20 de litri de apă și suficienți carbohidrați, fructe, legume, nuci, produse lactate, carne, pește, ouă și grăsimi, scrie ziarulromanesc.de