Producătorul american Ford a ajuns în atenţia Curţii de Conturi

Într-un raport de audit al Curţii de Conturi se arată că mai mult de jumătate dintre componentele modelului B-Max, al producătorului american Ford, nu sunt româneşti, ci sunt aduse din străinătate.

17 mart. 2015, 08:58
Producătorul american Ford a ajuns în atenţia Curţii de Conturi

Ford nu a respectat contractul conform căruia ar fi trebuit să atingă un grad de integrare de 60% componente româneşti. Reprezentanţii Curţii de Conturi acuză Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului că nu a luat măsuri. Concret, AVAS ar fi trebuit să penalizeze compania Ford cu peste 14 milioane de euro pentru nerespectarea clauzelor contractuale, scrie stiri.tvr.ro.

Citeşte şi Sectorul auto din România a crescut cu 26% în 2013, până la 16,88 de miliarde de euro

Producătorul american se angajase să producă la uzina din Craiova 60.000 de maşini până la finalul anului 2012, dar şi un anumit număr de piese.

În raportul Curtii de Conturi se arată că, în ianuarie 2013, Ford a informat Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului că nu şi-a atins obiectivul asumat prin contract. Producătorul auto din Craiova a realizat B-Max cu piese şi componente auto produse în România doar în proporţie de 45 şi nu de 60%.

Ford a preluat fabrica de automobile din Craiova în urmă cu 7 ani.

Citeşte şi România, locul I în lume la creşterea producţiei de maşini în 2013