Producţia de bere Corona a fost oprită, după ce guvernul mexican a declarat că nu e esenţială în vreme de pandemie

Grupul mexican Modelo a anunţat joi sistarea producţiei de bere Corona şi a celorlalte mărci din portofoliul companiei, în condiţiile pandemiei de coronavirus, ce a dus la declararea stării de urgenţă sanitare în Mexic.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 06:42
Producţia de bere Corona a fost oprită, după ce guvernul mexican a declarat că nu e esenţială în vreme de pandemie

Grupo Modelo din Mexic a anunţat joi că va înceta temporar producţia de bere Corona, ca și a altor mărci exportate în 180 de țări, după ce activitățile sale comerciale au fost declarate neesențiale în baza unei ordonanțe guvernamentale care vizează reducerea răspândirii coronavirusului

În această săptămână, guvernul mexican a declarat stare de urgență de sănătate și a dispus suspendarea activităților neesențiale.

Compania producătoare de bere a anunţat că suspendarea producţiei va intra în vigoare de duminică.

„Dacă guvernul federal consideră oportun să emită unele clarificări care confirmă berea ca produs agro-industrial, la Grupo Modelo suntem gata să executăm un plan cu peste 75% din personalul nostru lucrând de acasă și, în același timp, garantând aprovizionarea de bere”, se arată în declarație.

Grupo Modelo dispune de 11 fabrici de bere în Mexic, relatează Reuters.

Citeşte şi: Coronavirusul a declanşat deja criza economică. În Italia se vând bunurile la amanet pentru a cumpăra mâncare