Produse de panificaţie retrase de la raft din cauza contaminării cu oxid de etilenă

Lanţul de hipermarketuri Auchan retrage de la raft două produse de panificație. Inspectorii ANSVSA au constatat că drojdia din compoziţia acestora conţine un ingredient contaminat cu oxid de etilenă.

11 oct. 2021, 16:34
Produse de panificaţie retrase de la raft din cauza contaminării cu oxid de etilenă

Cele două produse retrase de la raft au fost disponibile doar în data de 6 octombrie 2021. Mai exact, este vorba despre două baghete. Produsele au în compoziția lor drojdie iar un ingredient al drojdiei a fost contaminat cu oxid de etilenă.

Cu toate acestea, reprezentanţii ANSVSA spun că acestea nu prezintă un risc direct pentru sănătate, deoarece concentrația de materie primă pentru obținerea căreia s-a folosit acest ingredient este foarte mică în produsele de panificație (sub 2,5%).

produse retrase de la raft

Toate celelelate produse comercializate în raionul de panificație în data de 6 octombrie nu sunt afectate.

Citeste si O româncă a câştigat procesul cu gigantul Kaufland! Va primi despăgubiri după ce a alunecat în supermarket şi şi-a rupt mâna!

La rândul lor, reprezentanţii Auchan solicită consumatorilor să NU consume produsele achiziționate în ziua respectivă, sfătuindu-i să le arunce sau să le returneze la Serviciul Clienți din magazinul Auchan. Cumpărătorii vor fi despăgubiţi până la data de 11.10.2021, însă este necesară prezentarea bonului fiscal.

Citeste si Un alt produs preferat al românilor a fost retras de pe rafturi. Era contaminat cu o substanță periculoasă

Vezi, mai jos, lista hipermarketurilor în care au fost comercializate cele două produse de panificaţie

Rechemare Baghete French Auchan 08.10.2021 by Oana Anghel on Scribd