Produsele complet interzise pentru câini și pisici. Mulți stăpâni nu știu că sunt otravă pentru animalele lor

Care sunt produsele complet interzise pentru câini și pisici. Stăpânii habar nu au că acestea sunt otrăvitoare pentru prietenii lor blănoși.

23 aug. 2023, 23:33
Produsele complet interzise pentru câini și pisici. Mulți stăpâni nu știu că sunt otravă pentru animalele lor
Alimente otrăvitoare pentru câini și pisici

Dacă îți iubești animăluțele, fie că vorbim de câini sau de pisici, trebuie să știi care sunt produsele interzise pentru acestea. Astfel, eviți situația în care animalul tău de companie ajunge să fie otrăvit, fără să îți dai seama. Printre acestea se numără alimentele grase, sărate sau dulci.

Citește și: Ce riscă românii dacă merg cu câinii pe plajă. Amenzile pot ajunge până la 10.000 de lei!

Primul produs periculos pentru câini și pisici este ciocolata, care este bogată în teobromină. Dacă animalul de companie ajunge să consume 200 de grame de ciocolată, acest lucru îi poate fi fatal. Patrupedul tău va fi agitat, însetat, iar mai apoi pot apărea și vărsăturile, diaree și în final leșinul.

Pe al doilea loc se află trei băuturi – cafea, ceai și bere. Ceaiul și cafeaua sunt bogate în cofeină, afectând deci sistemul nervos al animalului tău de companie, dar și inima acestuia. Berea poate duce la un puls accelerat și poate duce la convulsii.

Usturoiul, ceapa și roșiile conțin disulfură, care poate provoca anemie. De asemenea, în cele mai rele scenarii, alcaloizii, care se regăsesc în ele pot provoca colici intestinale.

Citește și: Cum se calculează vârsta pisicilor în ani umani. Formula este extrem de simplă

Mazărea și fasolea nu sunt nici ele prietenoase cu animalele de companie. Acestea duc la flatulență și de asemenea, pot ajunge să putrezească.

Când vine vorba de pisici, trebuie să știți că nu au voie să consume lapte sau pește crud. Evită să îi oferi animalului tău de companie produse de patiserie, ori carne crudă de pui sau oase, scrie fanatik.ro.