Produsele contrafăcute au invadat Europa. Iată cum poţi să eviţi aceste mărfuri

Tot mai multe produse contrafăcute au invadat piaţa Europeană, fiind comercializate în special în mediul online. Fie că vorbim de medicamente, cosmetice, sau piese auto acestea nu îndeplinesc standardele de siguranţă şi nu sunt autorizate. Iată cum sunt ajutaţi oamenii să evite aceste produse.

16 mart. 2017, 07:17
Produsele contrafăcute au invadat Europa. Iată cum poţi să eviţi aceste mărfuri

Pentru a ajuta consumatorii să evite această capcană, Reţeaua Centrelor Europene ale Consumatorilor ECC-Net a publicat o serie de sfaturi menite să îi ajute pe clienţi. Cel mai important este să nu urmărim produsele care sunt însoţite de expresii precum ieftin ori livrare gratuită. Acestea sunt de multe ori contrafăcute.

Un alt aspect important este verificarea site-urilor sau a vânzătorului şi trebuie să ţinem cont şi de opinia celor care au cumpărat deja de pe site-urile respective.

Citeşte şi Atenţie la produse cosmetice. Ce trebuie să ştii când îţi cumperi cosmetice şi cum recunoşti produsele contrafăcute

De asemenea, preţurile produselor trebuiesc comparate cu cele din magazine, iar mijloacele de plată trebuie să fie cât mai sigure.

In cazul în care aţi achiziţionat deja un produs contrafăcut, trebuie să cereţi detalii privind modalităţile prin care vă puteţi primi banii înapoi. Mai mult de atât, este indicat să contactaţi şi producătorul oficial pentru a-l putea informa despre existenţa site-ului pirat. Nu în ultimul rând, o altă modalitate prin care vă puteţi recupera banii este să mergeţi la poliţie sau la vamă şi să le solicitaţi asistenţa.

Reţeaua Centrelor Europene ale Consumatorilor primeşte zilnic plângeri din partea clienţilor care au achiziţionat obiecte contrafăcute ori nu le-au primit niciodată deoarece au fost blocate de către autorităţile vamale.

Citeşte şi Îmbrăcăminte şi încălţăminte contrafăcute de 1 milion de lei, confiscate de poliţişti