Produsul românesc pe care românii se vor bate în magazinele LIDL. Retailerul colaborează cu 15 furnizori români de pepeni, dintre care trei sunt parteneri noi și va pune pe rafturi în această perioadă cinci tipuri de pepeni produși integral în România, scrie Economica.net.
În săptămâna 21 – 25 iulie sunt așteptate în magazine primele livrări de pepene Galia bio și de origine românească. Totodată, compania are în plan dezvoltarea unei game mai largi de pepeni bio produși local, atât Galia, cât și pepene verde având în vedere colaborarea cu doi producători locali.
Pentru sortimentele promoționale, Lidl comercializează ocazional cantități limitate de alte varietăți de pepene galben precum Honeydew, Matisse și Cantalup, unele provenind inclusiv de la producători români, în funcție de disponibilitatea furnizorilor.
” Sezonul nu a fost lipsit de provocări, ba chiar a fost marcat de episoade de frig și grindină, care au întârziat recoltările și au pus presiune pe producători, unii dintre aceștia fiind nevoiți chiar să replanteze de mai multe ori culturile. Cu toate acestea, ne bucurăm că, împreună cu partenerii noștri, reușim să aducem pe mesele clienților noștri pepeni românești gustoși, cultivați cu grijă, în ciuda condițiilor dificile”, a declarat Georgiana Radu, Director Național de Achiziții și membru în Consiliul de Conducere Lidl România.
În trecut, retailerul a exportat pepeni în rețeaua sa de magazine în țări precum Cehia.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții companiei, Lidl realizează constant analize de laborator, iar în primele două săptămâni de livrări de pepeni românești, Lidl a efectuat deja peste 10 analize pentru pepenii românești prezenți la raft.
În funcție de specificul fiecărui produs, Lidl monitorizează conținutul de pesticide și alți potențiali contaminanți prin analize de laborator adaptate nivelului de risc al fiecărei categorii. Lidl aplică limite stricte privind utilizarea pesticidelor, mai exigente decât cele prevăzute de legislația europeană: nivelul reziduurilor trebuie să fie sub o treime din limita maximă admisă conform Regulamentului 396/2005.