Profesoară din Alba eliminată din examenul de titularizare. A fost prinsă copiind

Cadrul didactic a fost prins încercând să trişeze la examenul de Limba şi Literatura Română cu căştile în urechi. Tentativa de fraudă a avut loc la examenul de titularizare din Judeţul Alba. 

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 19:59
Profesoară din Alba eliminată din examenul de titularizare. A fost prinsă copiind

Profesoara din Blaj a fost prinsă cu căştile în ureche în timpul probei scrise la Limba şi literatura română din cadrul examenului de titularizare din judeţul Alba. Ea este acum acuzată de fraudă deoarece a încălcat regulamentul privind metodologia desfăşurării examenului. Potrivit regulamentului, candidaţilor nu li se permite să aibă asupra lor asupra lor, în sala de concurs, cărţi, caiete, telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare la distanţă.

Cei care sunt prinşi încercând să copieze având asupra lor telefoane mobile, cărţi caiete, căşti sau alte metode de comunicare la distanţă sunt eliminaţi din concurs, nemaiputând fi astfel repartizați pe posturi didactice/catedre în anul școlar 2020-2021. Aceeaşi măsură se aplică şi în cazurile tentativelor de fraudă.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).