Profesoară din Lugoj, condamnată la nouă luni de închisoare după ce a bătut un elev. Femeia trebuie să plătească daune morale victimei

O profesoară de sport din Lugoj a fost condamnată la nouă luni de închisoare, după ce în anul 2020 a bătut un elev. Femeia trebuie să îi plătească victimei daune morale în valoare de 200 de euro.

20 apr. 2023, 14:34
Profesoară din Lugoj, condamnată la nouă luni de închisoare după ce a bătut un elev. Femeia trebuie să plătească daune morale victimei
Profesoară din Lugoj, condamnată la nouă luni de închisoare după ce a bătut un elev. Femeia trebuie să plătească daune morale victimei

Profesoară din Lugoj, condamnată la nouă luni de închisoare după ce a bătut un elev. Chiar dacă sentința este definitivă, judecătorii au decis amânarea executării pedepsei și au stabilit un termen de supraveghere de doi ani.

Citește și Uriașa regizoare și profesoară Sanda Manu a plecat dintre noi. Doliu uriaș în lumea teatrului. Mesajul emoționant transmis de Oana Pelea

Profesoară din Lugoj, condamnată la nouă luni de închisoare după ce a bătut un elev

Profesoara de la Liceul Tehnologic din Lugoj a intrat în vizorul autorităților după ce în anul 2020, l-a agresat pe un elev de clasa a V-a. Incidentul a avut loc după ce elevul ar amenințat-o și înjurat-o pe profesoară în timpul unei ore de sport.

În urma loviturilor aplicate de cadrul didactic, elevul a avut nevoie de două-trei zile de îngrijiri medicale.

„Gravitatea faptei rezultă din faptul că inculpata era cadru didactic la dată comiterii faptei, având în supraveghere o clasa de elevi minori (clasa a V-a), cu ocazia desfășurării orei de educație fizică.

Chiar dacă copilul era neastâmpărat sau i s-au adresat cu injurii, aceasta nu ar fi trebuit să aibă un comportament violent, constând în lovirea persoanei vătămate cu mâinile și cu o pompă de umflat mingi în zona gâtului, ținând cont de diferența de vârstă dintre inculpata și persoană vătămată, de putere între persoanele implicate, precum și de ascendentul pe care îl avea inculpata asupra minorului, fiind profesoară acestuia de educație fizică și sport.

Totodată, Curtea reține că pe lângă vătămările și leziunile fizice, persoană vătămată minoră a suferit vătămări de natură psihică, emoțională, în condițiile în care a fost agresată fizic în public, în fața tuturor colegilor de clasă, încercând un sentiment de umilință și rușine”, au precizat magistrații, în motivarea condamnării.

Chiar dacă sentința este definitivă, judecătorii au decis amânarea aplicării pedepsei de nouă luni de închisoare și au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani.

În aceste momente profesoara de sport din Lugoj are în continuare cazierul curat și asta pentru că a fost condamnată la închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. Femeia va executa pedeapsa doar dacă va comite alte fapte penale.

Cu toate acestea, profesoara trebuie să îi achite elevului pe care l-a agresat daune morale în valoare de 200 de euro.

Citește și Marcel Ciolacu reacționează după ce mai mulți elevi au abuzat o profesoară în timpul orelor: „Dascălii au ajuns bătaia de joc a unor elevi”