Profesor acuzat că primea ţigări de contrabandă în schimbul meditaţiilor

Un profesor din Huşi a primit drept răsplată ţigări de contrabandă pentru că l-a ajutat pe fiul unui patron de restaurant din Vama Albiţa să ia examenul de Bacalaureat. Dascălul a recunoscut în faţa judecătorilor că a primit pachetele cu ţigări contrafăcute.

26 ian. 2016, 08:35
Profesor acuzat că primea ţigări de contrabandă în schimbul meditaţiilor

Profesorul Daniel Mihu, de la Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” din Huşi a fost chemat, luni, la audieri de magistraţii de la Judecătoria Vaslui. Acesta este martor într-un dosar în care sunt acuzate mai multe persoane din Huşi, printre care vameşi şi poliţişti de frontieră de trafic de ţigări de contrabandă. 

Profesorul a făcut meditaţii pentru examenul de bacalaureat în schimbul ţigărilor de contrabandă. Dascălul susţine însă că meditaţiile erau gratuite şi, din când în când, primea  ţigări ca o răsplată pentru serviciile sale.

„Eu am oferit meditatiile fara bani, il pregateam pentru bacalaureat. Pregateam mai multi elevi nu doar pe acesta, insa fara bani. Alexandru Costin imi oferea aceste tigari ca o bonificatie. Nu aveau timbru si am dedus ca sunt din dutty free, stiind ca tatal sau are un restaurant in zona Vamii Albita”, a declarat profesorul, potrivit bzv.ro.

Şi alţi doi bărbaţi care lucrau ca zilieri pentru patronul restaurantului din zona Vămii Albiţa, erau recompensaţi tot cu ţigări de contrabandă.

În dosarul ţigărilor de contrabandă sunt implicaţi, Constantin Constantiniu Barca sef de tura in cadrul PTF Albita, Sorin Adrian Codaescu, Lucian Damaceanu, agenti de politie ai aceleiasi structuri , Catalin Cortojan, vames la Biroul Vamal Albita. Aceştia sunt acuzati ca au sprijinit un om de afaceri din Husi care detinea un bar si un restaurant in interiorul PTF Albita sa desfasoare activitati de contrabanda.

Tot in acest dosar au mai fost trimisi in judecata alti trei inculpati pentru aderarea la grupul infractional si distribuire de tigari de contrabanda.

Citeşte şi