Noi mesaje şocante trimise elevilor de profesorul antivaccinist care a fost concediat: „Am şi numărul doamnei Şoşoacă, poate vreţi un scandal de proporţii naţionale. Corijenţa vă paşte”

Un profesor antivaccinist a fost concediat de la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducănen după un derapaj grav în faţa elevilor săi.

16 nov. 2021, 13:14
Noi mesaje şocante trimise elevilor de profesorul antivaccinist care a fost concediat: „Am şi numărul doamnei Şoşoacă, poate vreţi un scandal de proporţii naţionale. Corijenţa vă paşte”

Profesorul antivaccinist a fost concediat. Augustin Cezar Vieru a făcut propagandă antivaccinistă la cursuri. Mai mult, cu patru ani în urmă, acesta a condamnat avortul la şcoală şi le arăta elevelor la ore filme cu avorturi pentru a le educa.

Profesorul a fost concediat după ce a încercat să-i convingă pe elevi să nu se vaccineze anti-Covid. Acesta a contestat decizia de concediere la Tribunalul Iaşi.

Nu e prima dată când profesorul de ştiinţe sociale se trezeşte cu reclamaţii din partea elevilor şi părinţilor lor. Mulţi copii s-az plâns că i-a ameninţat şi că le-a vorbit foarte urât. De asemenea, le-a trimis multe link-uri care duceau spre aşa-zise dovezi că vaccinul e periculos.

O elevă s-a arătat deranjată de faptul că profesorul dădea mesaje la ore nepotrivite. „Lăsați-mă să dorm. Nu mai dați mesaje că nu-mi pasă ce spuneți”, a spus ea.

Profesorul a făcut declaraţii şocante pe grupul cu elevii. „Sunt vicepreședintele Partidului Noua Dreaptă, pentru cine nu știa. Mai mult, eu am și nr. doamnei senator Șoșoacă. Mă gândesc chiar să-i fac cunoscut acest caz. Și are ea grijă apoi și de doamna agresivă din seara asta. Poate vreți un scandal de proporții naționale”, le-a spus el adolescenţilor.

Profesorul concediat i-a ameninţat pe elevi cu corijenţa

Amenințările au fost transmise după ce mama unui elev a scris: „Domnule profesor, vreau să cred că aici este doar o glumă proastă din partea dvs și astăzi nu vă simțiți ok. Nu cred că un profesor are asemenea discuții cu elevii dumnealui”.

Ceilalţi profesori de la liceul respectiv au confirmat comportamentul lipsit de tact al cadrului didactic. „El ne-a fluturat în față, agresiv, niște pseudo-dovezi că vaccinarea ne face rău. A făcut asta și cu părinții, și cu elevii. Este treaba fiecăruia dacă se vaccinează, dar hai să respectăm ce alege fiecare om pentru el. Domnul profesor a făcut lucrurile în așa fel că ne-a speriat pe toți”, a spus, sub anonimat, pentru ReporterIS, o profesoară din școală.

Profesorul i-a ameninţat pe elevi în repetate rânduri că îi ascultă la curs sau că îi lasă corijenţi dacă părăsesc grupul făcut pe o reţea socială. „GRUPUL L-AM FĂCUT EU, NU E OPȚIONAL, E OBLIGATORIU. CINE A IEȘIT VA FI ASCULTAT LA LECȚIE. CORIGENȚA ÎL PAȘTE. EEEE, LASĂ CĂ LE ARĂT EU!”, a scris el.

Citiţi şi Consiliul Naţional al Elevilor reclamă bâlbâielile ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei privind testarea elevilor pentru COVID: Experţii în sănătate publică să emită recomandări

Citiţi şi A apărut prima platformă de meditaţii online din România. Elevii sunt la un click distanţă de toate informaţiile de care au nevoie