Profesor concediat după ce și-a pus elevii să-și scrie necrologul

Un profesor de psihologie din Florida, SUA, a fost concediat după ce și-a pus elevii să-și scrie un fel de necrolog, ca temă. Jeffrey Keene susține că nu a făcut nimic greșit și a spus că va contesta decizia.

10 apr. 2023, 11:27
Profesor concediat după ce și-a pus elevii să-și scrie necrologul

Jeffrey Keene, care predă de peste 15 ani, contestă în prezent concedierea sa de la Liceul „Dr. Phillips”, în urma lecției sale controversate despre siguranță. Dascălul i-a pus pe elevi să-și scrie propriile necrologuri în timpul unui exercițiu cu focuri de armă.

Controversata lecție suna așa: „Astăzi a fost ‘ultima ta zi’ în viață…”, înainte de a continua cu sarcina de a „scrie propriul necrolog”.

Profesorul a precizat că a primi o notificare din partea districtului școlar Orange County, care îi spunea că poate fie să demisioneze din funcție, fie să fie concediat.

„Când au spus că ai opțiunea de a demisiona fără a-ți încălca contractul, i-am spus: „Nu am făcut nimic rău. Am spus: ‘Dacă am făcut ceva, spuneți-mi ce este’. Ei au spus: ‘Nu putem face asta’. Apoi, le-am spus: ‘În acest caz, din moment ce nu știu ce am făcut greșit, puteți să continuați și să mă concediați fără motiv’”, a spus Keene, pentru Fox News.

Keene, care este profesor din 2008 și a început să lucreze la școală în ianuarie, a spus că un elev s-a supărat în timpul primei sarcini, deși a pus un disclaimer în partea de jos care spunea că lecția nu era menită să-i supere.

Citeşte şi: Cel puţin opt morţi într-un atac armat în Ierusalimul de Est, anunţă poliţia israeliană

În perioada următoare, un consilier școlar a venit să observe clasa, iar Keene a spus că supervizorul „l-a oprit” atunci când a început să vorbească cu elevii despre ce să facă dacă se află în baie în timpul unui atac armat la școală.

„Am rămas uluit”, a spus Keene. „Vorbeam cu elevii despre lumea în care trăiesc, despre siguranța armelor, despre trăgători activi”.