Profesor din Iaşi, răpus de COVID. Avea doar 45 de ani şi nu a mai apucat să se vaccineze

Profesorul Adrian Scuriu a murit la doar 45 de ani. A fost răpus de COVID-19 după câteva zile la Terapie Intensivă. Bărbatul nu suferea de alte boli care să îi grăbească sfârșitul.

09 mart. 2021, 10:35
Profesor din Iaşi, răpus de COVID. Avea doar 45 de ani şi nu a mai apucat să se vaccineze

Adrian Scuriu era profesor de Limba și Literatura Română la Școala Gimnazială “George Călinescu” şi a murit la doar 45 de ani.  Pe 6 martie ar fi trebuit să se vaccineze, dar era deja prea târziu pentru el. Fusese infectat, iar boala avansase destul de rapid. Era conectat la aparate.

„A primit tot tratamentul de care a fost nevoie și care este prevăzut. S-a făcut tot absolut posibil, atât înainte de a ajunge la ATI, cât și acolo. Din nefericire, în cazul său este vorba despre un alt paradox al acestei boli. E vorba de acea furtună de citokine, a distrucției anatomice a țesutului pulmonar. Am pierdut din cauza acestui virus vieți la vârste fragede. Am pierdut tânăr de 27 de ani, care nu avea absolut nicio boală. Am pierdut adult tânăr de 47 de ani fără comorbidități, în timp ce pe tatăl său în vârstă de 71 de ani l-am salvat”, a declarat Carmen Dorobăț, medic primar infecționist și fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase, citată de ziaruldeiasi.ro.

Citeşte şi: Examene Naţionale 2021. Sorin Cîmpeanu spune ce se întâmplă cu elevii din localităţile carantinate

„Dragă Adrian, ne-ai părăsit mult prea devreme… Ai știut să îmbini meseria de dascăl cu IUBIREA de oameni. În fiecare ființă ce te-a cunoscut ai implantat o flacără a speranței. Și eu am sperat, până în ultima clipă, că te vei întoarce printre noi, cu zâmbetul tău ștrengăresc, descrețindu-ne frunțile. Dar Dumnezeu are alte planuri cu tine. Drum lin, dragă prietene, vei rămâne veșnic în inima și amintirea mea… ” , a scris Elena Bițică, profesor la Școala „George Călinescu”, pe pagina de facebook a lui Adrian Scuriu.

“Dumnezeu modelează anumiți oameni în așa fel încât ei să facă o diferență în viața noastră. Și în viața mea v-ați pus cu desăvârșire amprenta!”, a scris o fostă elevă a profesorului pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în clasele din anii terminali în scenariul roşu. Câţi elevi pot fi fizic în sala de curs