PRODECAN de la ASE, REŢINUT pentru luare de mită UPDATE

Prodecanul Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE, Iuliu Cosmin Şerbănescu, a fost reţinut, vineri seară, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

RomaniaTV.net
18 iul. 2014, 10:21
PRODECAN de la ASE, REŢINUT pentru luare de mită UPDATE

Iuliu Cosmin Şerbănescu este acuzat ar fi primit de la studenţi între 400 de lei şi 400 de euro în schimbul unor lucrări de licenţă gata elaborate şi al unor note de promovare.

Iuliu Şerbănescu va fi prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Iuliu Şerbănescu este acuzat de şase infracţiuni de luare de mită şi o infracţiune de trafic de influenţă, constând în aceea că, în calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurări şi reasigurări de la o facultate din cadrul Academiei de Studii Economice, a pretins şi primit de la studenţi sume de bani cuprinse între între 400 de lei şi 400 de euro, în scopul de a efectua un act contrar atribuţiilor de serviciu.

Astfel, el le-a oferit studenţilor lucrări de licenţă gata elaborate, în formă digitală, garantându-le totodată că, în calitate şi de membru al comisiei de licenţă, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă.

De asemenea, Iuliu Şerbănescu a acceptat să-şi traficheze influenţa, în schimbul banilor primiţi, prin intervenţii la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licenţă şi membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an şi a celor de licenţă. 


loading...