Profesori cu note mari la TITULARIZARE 2015, repartizaţi pe posturi de suplinitori

A început repartizarea posturilor de profesori suplinitori în învăţământ. Locurile pot fi ocupate de candidaţii care au obţinut minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică şi inspecţia specială la examenul de titularizare.  Deşi au luat note mari la titularizare, mulţi profesori sunt nevoiţi să se mulţumească doar cu un post de suplinitor.

25 aug. 2015, 07:44
Profesori cu note mari la TITULARIZARE 2015, repartizaţi pe posturi de suplinitori

Profesorii care au luat peste nota 5 la examenul de titularizare îşi pot alege, marţi, posturile. Există, însă, situaţii deosebite. De exemplu, la Limba Română şi la Limbile Străine, există puţine locuri, aşa că profesorii care au luat note mari, chiar şi peste 9, pot avea surpriza să nu găsească un post de titluar, ci doar unul de suplinitor. Astfel, ei vor fi plătiţi la fel ca şi cei care au luat note de 5 la examenul pentru ocuparea posturilor la catedră, potrivit România TV.

Repartizarea pe post se face în ordinea descrescătoare a mediilor. Profesorii care iau note mai mici de 7, dar mai mari de 5 la titularizare, se pot angaja ca profesori suplinitori, pe perioada determinată.

Rata de promovare (note peste 5), înregistrată la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar din data de 15 iulie, după soluţionarea contestaţiilor, este de 76,26%, în creştere cu 2,41% faţă de rezultatele iniţiale (73,85%).

Citeşte şi: TITULARIZARE 2015: Patru profesori ieşeni, care au luat nota 10, au ajuns suplinitori