Ideea unui deputat: Profesorii să primească bani pentru haine. Dascălii se simt jigniţi VIDEO

Un parlamentar doreşte ca statul să dea bani pentru haine dascălilor, astfel încât aceştia să nu mai fie luaţi în râs de elevi, la ore. Ideea i-a venit unui parlamentar PSD, cu o lună înainte de startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 13:58
Ideea unui deputat: Profesorii să primească bani pentru haine. Dascălii se simt jigniţi VIDEO

Mircia Giurgiu spune că mai mulţi dascăli s-au plâns că trăiesc atât de prost încât n-au bani să se îmbrace nici de la second-hand.

„Sunt foarte multe situaţii în care copiii vin îmbrăcaţi la utima modă, iar profesorii din păcate fără să depindă de ei nu au venituri cât să le acopere necesităţile. E vorba de o dată pe an şi sper să găsim acei bani”, a declarat Mircia Giurgiu, deputat PSD.

Profesorii se simt jigniţi de acest proiect legislativ.
Absolut aiurea. Nu arătăm ca nişte milogi, suntem dascăli care ne facem datoria. Să ni se mărească salariile cu două trei sute de lei ca să putem valoriza munca profesorilor”, a spus un dascăl.

„N-am avut niciodată senzaţia că trebuie să mă compar la felul cum mă îmbrac cu elevii. E nevoie de bani în învăţământ, dar nu ca să mă îmbrac. Să-mi dea un salariu decent şi văd eu ce fac cu el”, a adăugat un alt profesor.

Mulţi liceeni îi sfidează pur şi simplu pe dascăli când se prezintă la şcoală ca pe podium.

„Sunt profesori care sunt îmbrăcaţi bine, profesori care sunt îmbrăcaţi pentru vremea lor, adică mai bătrâni”, a spus un elev.

Mircia Giurgiu ar vrea ca învăţătorii şi profesorii să ia anual câte 2.000 de lei de la stat, strict pentru îmbrăcăminte.