Profesorii ar putea să nu primească 50% din creşterea salarială din noua lege a salarizării – Surse

Profesorii ar putea să nu primească 50% din creșterea prevăzută în noua lege a salarizării, conform unor surse guvernamentale.

13 nov. 2023, 12:28
Profesorii ar putea să nu primească 50% din creşterea salarială din noua lege a salarizării – Surse

Profesorii ar putea să nu primească 50% din creșterea prevăzută în noua lege a salarizării, conform unor surse guvernamentale citate de Antena3.

Mai mult decât atât, nu este rectificare bugetară, fiind primul an din ultimii 20 când se întâmplă acest lucru. Potrivit unor surse, această rectificare ar putea să fie în decembrie.

Citește și Marcel Ciolacu nu vrea să renunțe la legea pensiilor: „O pensie medie de 1900 de lei vă anunț că nu se mai poate. Este inuman”

„Noi am avut mai multe întâlniri cu premierul, cu miniștrii de resort, cu dna. de la muncă, dna. Bucura Oprescu, cu ministrul nostru Ligia Deca, cu miniștri importanți pe aria aceasta a creșterilor precizate în ordonanța OUG 57.

Într-adevăr, nu avem legea salarizării gata, dar avem un proiect înaintat de Ministerul Educației și de cele trei federații din educație la Ministerul Muncii. Pe acela trebuie să-l luăm ca reper.

Nu trebuie să vă folosiți de surse, ne-a spus nouă, că legea salarizării nu va fi gata anul acesta”, a comentat Anton Hadăr, șeful sindicatului care se ocupă de învățământul universitar, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

Citește și Tichete sociale de Crăciun pentru oamenii sărmani. Seniorii pierd banii dacă nu depun cerere în câteva zile la primărie