Profesorii de la „Bolintineanu” îl reclamă pe procurorul de caz din cauza unor „abuzuri”

Profesorii supraveghetori de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Capitală sunt nemulţumiţi de modul în care s-au făcut percheziţiile, luni, după proba de limba română şi vor să îl reclame la CSM pe procurorul de caz, potrivit România TV.

03 iul. 2013, 05:10
Profesorii de la „Bolintineanu” îl reclamă pe procurorul de caz din cauza unor „abuzuri”

Scandalul de la Bacalaurea 2013 ia amploare. După ce luni, poliţiştii şi procurorii au făcut mai multe percheziţii la Liceul Dimitrie Bolintineanu din sectorul 5 din Capitală, după ce au existat suspiciuni de fraudă, profesorii supraveghetori se plâng de „abuzurile comise de procurori şi poliţişti”. Dascălii vor să îl reclame la CSM pe procurorul de caz.

„Am fost percheziţionată corporal. Nu s-a descoperit nimic. În sala în care eu am fost supraveghetoare, lucrurile au decurs fără probleme, însă cu toate acestea, am fost băgată în aceeaşi oală cu ceilalţi profesori si am dusă cu duba la sediul Poliţiei Capitalei. Acolo, procurorul a dispus ca telefonul mobil să-mi fie confiscat. Împreună cu colegele mele supraveghetoare, apreciem că ar trebui ca doamna procuror care se ocupă de acest caz, să fie reclamată la CSM, pentru a dovedi dacă a respectat procedurile necesare”, a declarat profesoara Mioara Pantilie.

Acesta a precizat că după experienţa de la Liceul Dimitrie Bolintineanu, nu vrea să mai participe la bacalaureat.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a fostei directoare de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală Costica Vărzaru, cercetată pentru trafic de influenţă.

Potrivit Mediafax, procurorii au stabilit că, în perioada mai-iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, Costica Vărzaru a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unităţii de învăţământ, astfel încât aceştia „să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului”.

„Ulterior, inculpata a şi efectuat demersuri în acest scop, urmărind să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori permisivi, precum şi o comisie care putea fi influenţată în sensul realizării unor fraude în desfăşurarea examenului”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei, în cazul suspiciunilor de fraudă la proba de limba română a examenului de bacalureat. După ce au fost audiaţi, aceştia au fost lăsaţi să plece, singura reţinută fiind fosta directoare a liceului, Costica Vărzaru.

Unii profesori sunt suspectaţi că le-ar fi spus elevilor subiectele la proba scrisă de la Limba şi literatura română. Asupra lor ar fi fost găsiţi bani şi cadouri care le-ar fi parvenit în aceeaşi zi.

Şapte candidaţi la Bacalaureat de la Liceul Bolintineanu, eliminaţi în urma probei de limba română


loading...