Profesorul de la Monnet a fost trimis în judecată. Joi se decide dacă rămâne sau nu în arest

Profesorul de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă, a fost trimis în judecată. Potrivit avocatului Daniel Ionaşcu, joi instanţa va decide dacă profesorul va fi eliberat sau nu.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 08:47
Profesorul de la Monnet a fost trimis în judecată. Joi se decide dacă rămâne sau nu în arest

UPDATE: Dan Octavian Vişan a fost prezentat joi în faţa judecătorilor pentru a decide dacă va fi eliberat. Decizia se află în pronunţare, urmând ca în cursul zilei de joi să fie exprimată. Tot joi, profesorul a fost trimis în judecată, pe fond, pentru sex cu o minoră. Primul termen de judecată în acest caz va fi la 10 februarie 2012.

„S-a terminat faza de cercetare penală, iar acum a fost trimis pe fond, cu aceleaşi acuzaţii”, a declarat, pentru RTV.net, Daniel Ionaşcu, avocatul lui Dan Octavian Vişan. Reamintim că la 17 decembrie expiră mandatul de arestare preventivă de 29 de zile emis pe numele profesorului. „Sperăm că, folosind argumentele noastre, vom reuşi să convingem instanţa să nu prelungească mandatul de arestare al clientului nostru”, a mai declarat, pentru RTV.net, Ionaşcu.

Dan Vişan a fost suspendat din funcţie până la finalizarea anchetei în acest caz. El riscă să piardă şi dreptul de a preda.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a demarat propria anchetă, pentru a afla în ce condiţii a fost organizată excursia şi cum s-a desfăşurat aceasta.