Profesorul de religie acuzat că s-a masturbat în clasă în faţa elevilor a demisionat. Poliţia şi Parchetul continuă ancheta

Un profesor de religie de la Liceul Tehnologic din Copşa Mică, judeţul Sibiu, este acuzat de părinţii unei fete că s-ar fi masturbat la şcoală în faţa elevilor cărora le preda. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi cei ai Mitropoliei Ardealului fac anchetă comună. De asemenea, Poliţia şi Parchetul au declanşat cercetări privind acuzaţiile care îi sunt aduse profesorului preot. În urma scandalului, profesorul a demisionat.

RomaniaTV.net
19 ian. 2018, 10:43
Profesorul de religie acuzat că s-a masturbat în clasă în faţa elevilor a demisionat. Poliţia şi Parchetul continuă ancheta

Imaginile cu preotul care se masturbează în clasa, la ora de religie, au fost filmate de o elevă din clasa a XII-a a Liceului Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copşa Mică, iar aceasta le-a distribuit pe internet. 

„În urma apariţiei imaginilor în media, ne-am sesizat din oficiu şi, împreună cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Mediaş, am declanşat cercetări privind circumstanţele producerii incidentului, încadrarea juridică a faptei urmând a fi stabilită. Între timp, mama uneia dintre eleve a depus plângere înregistrată la nivelul Poliţei Oraşului Copşa Mică”, a anunţat IPJ Sibiu, citat de Agerpres.

Inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu, Claudia Mery Simtion, a declarat, vineri, pentru Mediafax, că a primit vineri, pe fax, demisia profesorului de religie de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Copşa Mică.

„Am de puţin timp demisia domnului profesor pe fax. La nivelul liceului continuă o cercetare pentru a vedea ce s-a întâmplat. De asemenea, conducerea şcolii verifică şi dacă au fost implicate alte persoane, dacă dirigintele ştia de aceste imagini şi nu a spus”, a spus Simtion.

Mitropolitul Ardealului: Dacă se adevereşte că preotul profesor de la Copşa Mică a greşit, aşa ceva este de neconceput

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, a declarat, pentru AGERPRES, că a început vineri o anchetă şi cercetează dacă preotul profesor de religie din Copşa Mică, reclamat de elevi că s-ar fi masturbat, este vinovat.

În cazul în care se dovedeşte că preotul profesor a greşit, acesta nu va mai purta haina preoţească, a spus Mitropolitul Ardealului.

„Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informaţia. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecinţele canonice. Aşa ceva este de neconceput”, a menţionat ÎPS Laurenţiu Streza.

Potrivit Mitropolitului Ardealului, acest preot ar fi suferit o operaţie şi ar avea şi probleme de sănătate, nefiind cunoscut în rândul preoţilor cu probleme de comportament.