Profesorul de la Monnet: Eleva a venit la mine, s-a dezbrăcat și m-a împins spre pat

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet", acuzat de părinţii unei eleve că le-ar fi violat fiica, a fost audiat de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Iniţial, propunerea de arestare preventivă a fost respinsă, iar procurorii au cerut recurs. Profesorul a declarat că a fost incitat și că regretă fapta "etic și moral". UPDATE Vineri la prânz magistraţii au decis arestarea profesorului de la Liceul Jean Monnet.

RomaniaTV.net
18 nov. 2011, 09:46
Profesorul de la Monnet: Eleva a venit la mine, s-a dezbrăcat și m-a împins spre pat

„Regret moral și etic ce s-a întâmplat, am fost instigat, incitat să fac asta. Nu am crezut că se poate întâmpla. A venit la mine, s-a dezbrăcat , m-a aruncat spre pat și mi-a zis: „Hai că știu că și tu vrei același lucru”, a declarat profesorul în fața judecătorilor, citat de Evenimentul Zilei.

În replică, procurorii au susținut că profesorul Dan Octavian reprezintă un pericol public și că fapta lui a avut un impact negativ: „A profitat de autoritatea sa, a fost dezinvolt, i-a făcut avansuri elevei în fața colegilor, s-a comportat lasciv pentru a-și satisface instinctele primare. În plus, a profitat de starea de ebrietate în care se afla fata, care avea și probleme în familie. Eleva a avut încredere să-i povestească situația ei, iar profesorul i-a promis că vrea și copii cu ea”.
Profesorul a ajuns la Tribunalul Bucureşti însoţit de avocat şi o rudă care părea a fi tatăl său. Părea destul de relaxat, îşi cumpărase un energizant şi îşi butona telefonul, notează Evenimentul Zilei.
Elevii care au participat la excursia în care s-ar fi întâmplat presupusul viol, spun că au auzit faptul că vor fi cu toţii sancţionaţi de conducerea şcolii cu scăderea mediei la purtare.
Sperăm să nu se întâmple acest lucru. Nu se poate să ne acuze pentru nişte lucruri de care noi nu am avut habar. Nu au nicio probă că noi am fi bănuit ce urmează să se întâmple între domn profesor şi Oana„, a declarat una dintre liceencele care au participat la respectiva excursie.
Între timp, comisia de profesori de la „Jean Monnet” care a analizat excursia la Predeal a decis să o pedepsească pe fata cu nota 4 la purtare, pentru că a băut alcool şi din cauza scandalului care s-a iscat. De asemenea, au fost interzise excursiile la clasele VI – XII.
În liceul „Jean Monnet” părerile despre acest scandal sunt în continuare împărţite. În timp ce foarte mulţi dintre colegi o acuză că minte pe fata care spune că a fost violată, ceilalţi care au fost în excursie o apără.
„S-a spus că ea s-a sărutat cu domn profesor în club. Nu este adevărat, nici măcar n-au dansat împreună. Ea ne-a spus că se simte rău şi s-a dus la domn profesor să o ajute. Mai departe noi nu mai ştim nimic din ce a fost în cameră şi cum au decurs lucrurile”, povesteşte una dintre adolescentele care au mers în excursie, citată de Evenimentul Zilei.

loading...