Profesorul din Craiova care lua ŞPAGĂ de la studenţi, ARESTAT preventiv

Prodecanul Facultăţii de Farmacie din Craiova, care a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la un student pentru a-l promova la examen, a fost arestat preventiv, vineri seară, pentru 20 de zile, de magistraţii Tribunalului Dolj.

RomaniaTV.net
02 iun. 2012, 09:54
Profesorul din Craiova care lua ŞPAGĂ de la studenţi, ARESTAT preventiv

Decizia Tribunalului Dolj nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit portalului Tribunalului Dolj, magistraţii au admis propunerea formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi i-au dat mandat de arestare preventivă prodecanului Florin Gorunescu pentru 20 de zile, avocaţii acestuia anunţând însă că vor face recurs.

Procesul a durat mai bine de o oră, timp în care prodecanul a încercat să-i convingă pe judecători că este nevinovat şi că a luat banii de la studenţi pentru meditaţii.

Gorunescu a fost reţinut, joi seară, în urma unui flagrant, în timp ce primea de la investigatorii sub acoperire şi de la un student suma de 350 euro pentru a
le asigura acestora promovarea examenului pe care urmau să-l susţină în data de 4 iunie.

Flagrantul a fost realizat după ce mai mulţi studenţi au depus plângeri împotriva prodecanului pentru că acesta le-a pretins bani pentru promovarea examenelor atât în sesiunea din iarnă, cât şi în cea din vară.

Flagrantul a fost organizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie împreună cu cu cei de Serviciul Român de Informaţii.

Pe de altă parte, conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova a anunţat că profesorul va rămâne titular la catedră şi că nu se vor lua măsuri împotriva dascălului decât atunci când i se va dovedi vinovăţia.

Potrivit prorectorului Andrei Tica de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Craiova, niciun student nu a depus până în prezent vreo plângere sau sesizare la rectorat prin care să reclame că profesorul cerea bani.

La rândul său, avocatul lui Florin Gorunescu susţine că profesorul nu a luat niciodată mită.

„Clientul meu este nevinovat, a luat banii pentru consultaţii. Studenţii care nu au fost la cursuri obişnuiesc să vină la astfel de cosultaţii înaintea examenelor, iar profesorul le face o sinteză a materiei, pentru a promova examenele. Nu a luat mită”, a declarat avocatul Bogdan Firuleasa.

Florin Gorunescu a fost adus, vineri seară, la Tribunalul Dolj, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată, instanţa admiţând arestarea acestuia pentru 20 de zile.