Profesorul din Olt care a mers cu 22 de copii la Alba Iulia de Ziua Naţională, fără a avea cazare, va fi cercetat disciplinar

Profesorul din judeţul Olt care a mers cu 22 de elevi la Alba Iulia, la manifestările organizate de Ziua Naţională, fără a avea cazare asigurată, şi au dormit în Catedrala Reîntregirii Neamului, va fi cercetat disciplinar, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru directorul unităţii şcolare respective.

RomaniaTV.net
04 dec. 2018, 14:59
Profesorul din Olt care a mers cu 22 de copii la Alba Iulia de Ziua Naţională, fără a avea cazare, va fi cercetat disciplinar

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Olt a transmis, marţi după-amiază, un comunicat de presă în legătură cu incidentul petrecut la Alba Iulia în 1 decembrie, cu ocazia excursiei organizate pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri de către Şcoala Gimnazială Dăneasa, prin profesorul Ion Bobea, informează news.ro.

„În urma verificărilor efectuate în data de 3 decembrie, de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, s-a constatat că, în marea majoritate, dosarul organizării excursiei a fost întocmit cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. S-au constat două vicii de procedură constând în neîndeplinirea demersurilor necesare pentru asigurarea unei nopţi de cazare a copiilor şi necooptarea a încă unui cadru didactic însoţitor. S-a propus declanşarea procedurii cercetării disciplinare a domnului profesor Bobea Ion, precum şi a domnului profesor Dănescu Georgian, director al Şcolii Gimnaziale Dăneasa”, se arată în comunicatul semnat de inspectorul şcolar general Ion Adrian Bărbulete.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, echipele de intervenţie au fost solicitate în seara de 1 Decembrie, după ce unui copil i s-a făcut rău în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Cadrele medicale au preluat victima şi au dus-o la spital.

În acest fel, autorităţile au descoperit un grup de 22 de elevi, din care făcea parte şi cel dus la unitatea medicală, cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, din judeţul Olt, însoţiţi de un profesor. Aceştia asistaseră la manifestările prilejuite de Ziua Naţională de la Alba Iulia, dar pentru că nu aveau cazare intenţionau să înnopteze în catedrală.

Copiii au fost duşi la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, unde autorităţile amenajaseră un spital, având în vedere numărul mare de participanţi la manifestările de Ziua Naţională, dar nu a fost nevoie să fie folosit ca atare. Astfel, acolo erau paturi, iar copiii şi profesorul au stat acolo peste noapte. Ei au revenit în judeţul Olt în cursul zilei de duminică.