Profesorul din Popeşti-Leordeni, care agresa sexual elevele la meditaţii, a fost condamnat cu suspendare. Prima instanţă ceruse 7 ani

Profesorul de matematică din Popeşti-Leordeni, care agresa sexual elevele la meditaţie, a fost condamnat la trei ani cu suspendare de a doua instanţă. Componenţa noului complet de la Curtea de Apel Bucureşti este formată din Alin Rădunea, Adina Radu şi Ciprian Ghiţă. Prima instanţă îl condamnase pe Marian Filionescu, profesorul decorat de preşedintele României, la şapte ani de închisoare.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 07:16
Profesorul din Popeşti-Leordeni, care agresa sexual elevele la meditaţii, a fost condamnat cu suspendare. Prima instanţă ceruse 7 ani

Şapte eleve au depus mărturie despre abuzurile fostului dascăl. Astfel, după doi ani de procese, agresorul sexual a fost condamnat cu suspendare.

Marin Filionescu avea 72 de ani şi ieşise la pensie. Acesta predase matematica la Şcoala nr. 1 din Popeşti Leordeni, iar în decembrie 2004 fusese decorat de preşedintele României cu Medalia “Meritul pentru Învăţământ” clasa a III-a, “pentru abnegaţia şi devotamentul puse în slujba învăţământului românesc”.

„Ca să le dezinhibe şi să le încurajeze să i se destăinuie, le spunea elevelor bancuri cu conotații sexuale şi le arăta mesaje și poze indecente de pe telefonul lui mobil.”, se arată în declaraţia unui părinte.

Nu toate fetele care îi cădeau victime au ţinut sub tăcere lucrurile care se întâmplau la meditaţii. Una dintre victime i-a povestit mamei ei că profesorul se poartă ciudat, dar femeia a insistat ca ea să continue meditațiile şi i-a spus că are încredere în profesor.

Fata a continuat să meargă, la cererea părinţilor, iar într-o zi, în timp ce erau cu caietele deschise pe masă, acesta a tras-o spre el şi a sărutat-o pe gură.

„Ce s-a întâmplat a fost o greșeală care cu siguranță nu s-ar mai fi repetat. Nu înțeleg de ce nu accepți faptul că așa cum ai greșit tu, am greșit și eu. Cred că s-au întâmplat aceste greșeli și din cauza faptului că am ținut la tine ca la nepoții mei. Din neatenție, astfel de greșeli se fac.”, eram mesajul transmis de inculpat fetei.


loading...
Partenerii noștri