Profesorul „tolomacilor” rămâne la catederă. Conducerea şcolii i-a tăiat din salariu

Membrii Consiliului de Administraţie al Colegiului Mihai Sadoveanu, din Paşcani, au decis ca profesorul de sport care le cerea bani elevilor pentru a le motiva absenţele să rămână cadru didactic, însă va primi salariul redus cu 15 la sută în următoarele 6 luni.

18 ian. 2014, 10:14
Profesorul „tolomacilor” rămâne la catederă. Conducerea şcolii i-a tăiat din salariu

Directorul Colegiului Mihail Sadoveanu, din Paşcani, prof. Carmen Dimitriu a propus desfacerea contractului de muncă pentru profesorul de sport Petrică Angheluş, care le cerea bani elevilor, pentru a le motiva absenţele.

Din cei 13 membrii ai CA-ului, doar 7 au votat „pentru”, 5 „împotrivă”, iar unul a lipsit din motive personale. Ca propunerea sa fie validă, trebuiau 9 voturi „pentru”. Votul a fost secret.

Potrivit newspascani.ro, în raport erau aduse două capete de acuzare. Primul face referire la limbajul şi comportamentul profesorului Angheluş faţă de elevii săi, unde a şi fost găsit vinovat, iar cel de-al doilea capăt de acuzare face referire la gestionarea greşită a banilor primiti de la elevi pentru diverite investiţii sau activităţi. Aici a fost gasit vinovat pe jumătate, pe motiv că declaratiile unor părinţi au fost ambigue, adică aceştia au declarat că banii sunt la ei şi nu la profesor.

Citeşte şi Profesorul de sport din Paşcani care a cerut mită, cercetat penal pentru corupţie