Profesorul Vlad Ciurea face recomandări pentru un organism sănătos: Aceasta este cea mai bună carne pentru creier

Profesorul Vlad Ciurea a explicat în cadrul unei emisiuni care este cea mai bună carne pentru creier și a făcut câteva recomandări pentru un organism sănătos.

17 oct. 2022, 18:02
Profesorul Vlad Ciurea face recomandări pentru un organism sănătos: Aceasta este cea mai bună carne pentru creier

Neurochirirgul Vlad Ciurea a dezvăluit că cea mai bună carne pentru creier este carnea de curcan, fiind un aliment extrem de sănătos. De asemenea, peștele este foarte important și benefic pentru organism.

Cea mai bună muzică pentru creier

„Dacă România este undeva cunoscută în lume, este datorită muzicii. În 1938, la New York, muzica românească a captat lumea. Unchiul meu a fost acolo și mi-a spus. Nu avea importanță ce făcea România în petrol, în grâne, lumea a venit la muzică. I-a atras pe toți. În 2000, a fost o expoziție, din partea României am fost invitat ca neurochirurg. M-am dus la prezentare, cuvinte frumoase, discursuri. Seara, eram cu toții și a fost muzică. Ce melodie a ridicat sala în picioare? Ciocârlia! Înțelegeți?”, a spus Vlad Ciurea, invitat la podcastul lui Damian Drăghici.

„Cea mai mare activitate a creierului la persoanele adulte este la muzica lui Mozart. Probabil, românii reacționează la muzica dumneavoastră”, i-a zis neurochirurgul lui Damian Drăghici.

„În Danemarca, când am stat șase luni, a venit domnul Gheorghe Zamfir. A cântat în fața unui stadion, mie mi-au dat lacrimile. M-am întors la rădăcini”, a adăugat Vlad Ciurea.

Citește și: Risc crescut de obezitate pentru cei ce ronțăie la ore târzii. Iată cum afectează ora mesei organismul

Ce recomandări face neurochirurgul pentru întregul organism

Profesorul recomandă să fim cât de matinali putem și să ne culcăm cât de devreme este posibil.

„Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine.

Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis.

Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.

Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.

La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.

Citește și: Telefonul mobil este extrem de periculos pentru organism. Ce spune un medic: „Avea tumoră cerebrală pe partea stângă”.

Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!”, a scris profesorul pe contul său de Facebook.

Totodată, acesta mai spune că nu e bine să ne culcăm cu stomacul prea plin, pentru că acest lucru va solicita prea tare organismul.

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan? Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneeană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a transmis neurochirurgul.