Profeţia înfiorătoare a lui Bill Gates. Ce se va întâmpla cu omenirea în următorii cinci ani: „Va fi în capul nostru, al tuturor”

Bill Gates susține că în următorii cinci ani lumea actuală se va schimba radical, deoarece marile companii lucrează la proiecte de Inteligență Artificială pentru a crea așa numitul "asistent personal", care ne va ajuta cu treburile zilnice, dar și cu luarea anumitor decizii.

13 nov. 2023, 08:55
Profeţia înfiorătoare a lui Bill Gates. Ce se va întâmpla cu omenirea în următorii cinci ani: „Va fi în capul nostru, al tuturor”
Profeţia înfiorătoare a lui Bill Gates. Ce se va întâmpla cu omenirea în următorii cinci ani: "Va fi în capul nostru, al tuturor"

Profeţia înfiorătoare a lui Bill Gates. Concret, fondatorul Microsoft susţine că „asistentul personal va fi în capul nostru, al tuturor” şi îl definește ca fiind un tip de software de inteligență artificială care „răspunde la limbajul natural și poate îndeplini multe sarcini diferite pe baza cunoștințelor sale despre utilizator”, scrie Fortune.

„Nu va trebui să folosiți aplicații diferite pentru sarcini diferite”, susţine Bille Gates, care a adăugat: „Pur și simplu îi veți spune dispozitivului dumneavoastră, în limbajul de zi cu zi, ce doriți să faceți. Și, în funcție de cât de multe informații veți alege să împărtășiți cu el, software-ul va fi capabil să vă răspundă în mod personal, deoarece va avea o înțelegere bogată a vieții dumneavoastră”.

De asemenea, companiile care lucrează în domeniul inteligenței artificiale au explorat diverse modalități prin care oamenii pot interacționa cu agenții lor, „inclusiv aplicații, ochelari, pandantive, broșe și chiar holograme”. „Toate acestea sunt posibilități, dar cred că primul mare progres în interacțiunea om-agent va fi reprezentat de căștile pentru urechi. Dacă agentul dvs. trebuie să ia legătura cu dvs., acesta vă va vorbi sau va apărea pe telefonul dvs”, mai spune Bill Gates.

Citeşte şi: Inteligența artificială ar putea prelua din sarcinile bărbaților în gospodărie. Cum arată noul model de viziune, limba și acțiune anunțat de Google

Miliardarul american susține că cei mai mulți dintre noi vor purta o cască în ureche în cea mai mare parte a timpului, astfel încât să poată comunica oricând cu asistentul personal: „Acesta v-ar putea anunța când un zbor are întârziere, v-ar putea reaminti numele unei cunoștințe sau chiar v-ar putea ajuta să înțelegeți mai bine pe cineva cu un accent puternic și ar putea face multe alte lucruri utile”.

Mai mult, la fel cum ar putea face astăzi un asistent personal uman, peste cinci ani, un agent v-ar putea reaminti când un prieten este pe cale să își aniverseze ziua de naștere, ar putea veni cu câteva sugestii despre ceea ce i-ar plăcea ca și cadou (poate întrebând agentul prietenului dvs.) și apoi ar putea cumpăra cadoul pentru dvs.

Citeşte şi: Open AI, compania care a creat ChatGPT, spune că inteligenţa artificială ar putea înlocui până la 80% dintre angajaţi

Una dintre cele mai intrigante predicții făcute de Bill Gates este că agentul tău ar putea deveni și terapeutul tău. „Astăzi, ședințele săptămânale de terapie par un lux. Dar există o mulțime de nevoi nesatisfăcute, iar mulți oameni care ar putea beneficia de terapie nu au acces la ea”, a mai transmis Bill Gates.