PROGNOZA ANM de Sărbători. Când vin ninsori ca-n basme şi la Bucureşti

Meteorologii anunţă că de Crăciun şi Anul Nou, vremea, în România, se va încadra în parametri normali. Mai cald decât este normal pentru această perioadă a anului va fi în următoarea săptămână în întreaga ţară.

09 dec. 2022, 11:18
PROGNOZA ANM de Sărbători. Când vin ninsori ca-n basme şi la Bucureşti

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: meteorologii anunţă cum va fi vremea de Crăciun şi Anul Nou

Săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, anunţă ANM.

Prognoza meteo. Iarna „indiană” este înlocuită de un ciclon cu aer polar. Ninge deja în multe zone din România
Săptămâna 19.12.2022 – 26.12.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nordvestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo. Vreme la extreme înainte de Crăciun. Ciclon cald din sud şi vortex polar din nord
Săptămâna 26.12.2022 – 02.01.2023

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 02.01.2023 – 09.01.2023

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

 

Elena Mateescu:  Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion
„De Crăciun putem să apreciem, în medie, o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit. Este posibil să vorbim în mod obișnuit de valori care să depășească, în medie, la nivelul maximelor, 6-7 grade pentru că valorile normale pentru perioada respectivă ar trebui să se situeze și să varieze, în general, între – 5 până la cel mult 5-6 grade la nivelul maximelor.

Nopțile sunt în general reci în zonele depresionare, în special și în zonele montane, acolo unde temperaturile pot scădea sub -10 grade și este normal să înregistrăm în ultima decadă a unei luni decembrie cel puțin în aceste zone, valori care să caracterizeze o vreme specifică datei din calendar, în timp ce în zona litoralului, cel mult 1-2 grade Celsius.

Dacă la acest moment aceste estimări arată posibilitatea menținerii unei tendințe de o vreme în general mai caldă, luând în considerare aceste abateri termice pozitive putem să înregistrăm valori de până la 10-8 grade Celsius posibil chiar mai ridicate, desigur, va depinde foarte mult de circulația maselor de aer și masa de aer mai caldă care va putea staționa în zona țării noastre.

Pe măsură ce ne vom apropia de finele anului vom avea și o imagine asupra celei mai reci luni din țara noastră, luna ianuarie din punct de vedere al regimului de temperaturi”, a explicat Elena Mateescu, director în cadrul ANM,