PROGNOZA IERNII: 25 de zile cu zăpadă în Bucureşti, anunţă AccuWeather

Potrivit AccuWeather iarna care urmeaza va fi una blanda pentru Europa de Est, cel putin in prima ei parte. Finalul ar putea aduce o perioada scurta de raceala semnificativa. Monitorizarea unor furtuni formate deasupra Oceanului Atlantic indica faptul ca pe durata iernii care urmeaza vestul continentului european va fi lovit de cateva furtuni.

RomaniaTV.net
06 oct. 2016, 12:21

Franta, Belgia, Olanda si Germania vor fi lovite de o serie de furtuni, cu vand puternic in lunile ianuarie – februarie, in timp ce tarile din nordul continentului pot cunoaste fenomene asemanatoare incepand cu noiembrie. Cat priveste Marea Britanie, lipsa maselor de aer rece va duce la caderi reduse de zapada pe durata iernii.

Meteorologii europeni avertizează: Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol

La nivelul Europei, iarna 2016-2917  va aduce temperaturi peste media nomala a acestei perioade, cauzate de mase de aer cald din Atlantic care vor predomina deasupra continentului, impiedicand aerul rece din zona scandinava sa coboare spre centru si sud.

Potrivit AccuWeather, Bucurestiul va avea in perioada noiembrie 2016 – martie 2017 in jur de 25 de zile cu zapada sau gheata. In aceeasi perioda Londra va avea 5 zile, Munchenul – 40, Varsovia – 51, Kievul – 54 iar Moscova – 83.

Europa de Est, lovita de valuri scurte de frig, pe final de iarna

Prima parte a iernii este anuntata drept una blanda pentru Europa estica, insa valuri de aer rece vor marca regiunea in partea a doua de iarna, accentuand senzatia de frig mai ales in zonele de nord.

Pentru Romania, este prognozata, in special in centrul si sudul tarii, o iarna cu temperaturi ridicate fata de media normala si cu perioade de seceta. Nu sunt anuntate furtuni puternice si nici inundatii.

Caderile de zapada vor fi sub media normala. Pe masura ce coboara mase de aer arctic, vor exista si scurte perioade de ger cu temperaturi sub media normala.