PROGNOZA METEO 1 august. Începutul de săptămână alungă norii, în câteva zile vom vea din nou caniculă

După un weekend capricios, de luni vremea se va ameliora sub aspect termic, iar aversele vor fi doar locale. Vremea se va încălzi treptat, astfel că miercuri vom ajunge iar la 34-35 de grade Celsius.

31 iul. 2022, 14:59
PROGNOZA METEO 1 august. Începutul de săptămână alungă norii, în câteva zile vom vea din nou caniculă

PROGNOZA METEO 1 august. Luni, vremea se va ameliora sub aspectul manifestãrilor specifice instabilitãţii atmosferice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în cea mai mare parte a zonei montane, dar şi în centrul, estul şi sud-estul ţãrii, unde mai ales ziua, local vor fi averse, posibil însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în special pe creste, iar local şi temporar şi în est şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 31 de grade, iar cele minime între 9 şi 20 de grade.

La Bucureşti, luni, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare pe parcursul zilei, când vor mai fi condiţii pentru ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 15…18 grade.

Marţi, valorile termice vor fi în creştere în toatã ţara, iar în vest şi în sud, cu precãdere la câmpie, vremea va deveni cãlduroasã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în jumãtatea de est a teritoriului unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Moldova, Bãrãgan şi Dobrogea, precum şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 de grade, uşor mai ridicate în sud-vest şi în sudul extrem; minimele termice vor fi cuprinse între 9…10 grade în depresiunile intramontane şi 20…22 de grade pe litoral.

La Bucureşti marţi, vremea va deveni cãlduroasã. Cerul va fi variabil, trecãtor cu înnorãri dupã-amiaza când vor fi posibile ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 31…32 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Citeşte şi VIDEO! Prăpăd în vestul ţării după furtunile violente. Mai mulţi copaci şi acoperişuri au fost smulse de vijelie, iar o fermă a luat foc de la trăsnete

Miercuri, vremea va fi în general frumoasã, dar cãlduroasã în jumãtatea de sud-vest a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare şi doar izolat posibil ploi slabe la munte, în centru şi sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în regiunile estice şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi Oltenia, unde şi disconfortul termic va fi în creştere; minimele termice vor fi cuprinse între 8…9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 20…22 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

Şi la Bucureşti, miercuri, vremea va fi predominant frumoasã, dar cãlduroasã dupã-amiaza. Cerul va fi variabil, probabilitatea de ploaie redusã, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.

Citeşte şi ANM a emis avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică şi ploi abundente

Joi, vremea va fi cãlduroasã în majoritatea zonelor, iar în sud-vest va deveni local canicularã, cu disconfort termic ridicat; astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 şi 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi condiţii pentru ploi slabe, izolate la munte şi în regiunile estice. Vântul va sufla slab şi moderat. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, mai coborâte în depresiunile intramontane.

Şi la Bucureşti, joi, vremea se va menţine cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade, transmite ANM.