Prognoza meteo 1 decembrie. Ninsori şi lapoviţă la parada de Ziua Naţională a României

Prima zi de iarnă aduce primele ninsori la Bucureşti. Meteorologii anunţă vreme rece, temperaturi sub pragul de îngheţ în multe zone din ţară, dar şi ninsori, inclusiv la Bucureşti. Se va produce polei, pe arii restrânse în Moldova, Transilvania și în zonele de munte și posibil în jumătatea estică a Munteniei.

30 nov. 2022, 16:23
Prognoza meteo 1 decembrie. Ninsori şi lapoviţă la parada de Ziua Naţională a României

Prognoza meteo 1 decembrie. La noapte, cerul va fi noros în sud-vestul, sudul și estul țării, local și temporar cu precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie în Dobrogea, ploaie și trecător lapoviță în Muntenia, Oltenia și sudul Banatului, iar în Moldova mixte, cu posibile depuneri de polei. La munte pe alocuri se vor semnala ninsori slabe și lapoviță. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, local cu ceață în zonele joase. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și pe alocuri în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Temperaturile minime, apropiate de cele specifice perioadei, vor fi cuprinse între -5 și 5 grade.

În Bucureşti, cerul va fi noros, iar mai ales spre sfârșitul nopții se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări, cu viteze la rafală în jurul a 40 km/h. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade.

 

Prognoza meteo 1 decembrie. Meteorologii anunţă ninsoare la parada de Ziua Naţională a României

De 1 decembrie, vremea va fi închisă și rece în regiunile extracarpatice, iar în rest în condițiile unui cer temporar noros ziua, valorile termice diurne vor fi local ușor mai ridicate decât mediile multianuale. Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 8 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -3 și 5 grade. Temporar se vor semnala precipitații în sudul și sud-estul țării unde pot fi moderate cantitativ, iar mai ales spre seară și noaptea, pe arii relativ extinse și în centru și est și izolat în rest. Acestea vor fi mixte (ploi, lapoviță și ninsori), exceptând Dobrogea unde va ploua.

În zona de munte vor predomina ninsorile. Se va produce polei, pe arii restrânse în Moldova, Transilvania și în zonele de munte și posibil în jumătatea estică a Munteniei. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în regiunile sudice și sud-estice (viteze de 35…50 km/h). Pe arii restrânse se va forma ceață.

În Bucureşti, nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte – ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 35…40 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 1…2 grade, iar minima de 0…1 grad.

Citeşte şi: Vine iarna şi la Bucureşti. Meteorologii anunţă ninsori şi lapoviţă. Prognoza meteo actualizată de 1 decembrie

 

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi predominant închisă și rece în regiunile extracarpatice, iar în rest cu valori termice apropiate de mediile multianuale. Trecător mai ales în prima parte a intervalului vor mai fi precipitații slabe, local în sud-estul țării unde vor fi ploi și mixte (burniță, ploaie, lapoviță și trecător ninsoare) pe arii restrânse în rest. La munte vor fi mai ales fulguieli și lapoviță. Izolat se va forma polei, cu o probabilitate mai mare în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 7 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade. Pe arii restrânse în zonele joase de relief va fi ceață.

BUCUREȘTI. Vremea va fi închisă, iar în prima parte a zilei probabilitatea pentru precipitații slabe mixte (trecător lapoviță, ninsoare și ploaie) va fi ridicată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade. Vor fi condiții de ceață, îndeosebi noaptea.

Citeşte şi: Unde se poate schia în România. Mai multe pârtii se deschid oficial de la 1 decembrie

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice vor fi în creștere ușoară în majoritatea zonelor, dar cu precădere în vest, nord-vest și parțial în centru, unde cerul va fi variabil, pe alocuri cu unele înnorări și ceață, mai persistentă în Transilvania. În sud și în est, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate în mare parte din interval, iar ceața se va semnala izolat. Precipitații slabe vor fi posibile pe spații mici -ploi în Banat și estul Dobrogei și mai ales fulguieli pe crestele Carpaților Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și la altitudini mari în Carpații Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -4 și 4 grade.

BUCUREȘTI. Vremea va fi în continuare în general închisă; înnorările vor persista în cea mai mare parte a intervalului, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 5 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Trecător se poate forma ceață.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Valorile termice vor continua să crească ușor în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil în regiunile nord-vestice, dar cu înnorări în restul țării, mai persistente în sud și în est. Vor fi ploi slabe sau burniță pe alocuri în Muntenia și Dobrogea și izolat în Moldova, iar din orele serii aria ploilor se va extinde în regiunile sud-vestice. În Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Banatului vor fi precipitații mixte, iar la altitudini mari ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali și izolat și temporar, la viteze mai mici, și în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 și 6 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

BUCUREȘTI. Înnorările vor fi persistente și trecător vor fi condiții de ploaie slabă sau burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.