Vine iarna şi la Bucureşti. Meteorologii anunţă ninsori şi lapoviţă. Prognoza meteo actualizată de 1 decembrie

Ninsori puternice și viscol la munte. În stațiunea Rânca drumarii acționează de ore bune după ce stratul de zăpadă depus pe carosabil este unul consistent. În zonă este și vânt puternic, astfel că și vizibilitatea este redusă din cauza zăpezii viscolite. Şi pentru Bucureşti, meteorologii anunţă primii fulgi de nea din acest sezon chiar din prima zi de decembrie.

30 nov. 2022, 09:56
Vine iarna şi la Bucureşti. Meteorologii anunţă ninsori şi lapoviţă. Prognoza meteo actualizată de 1 decembrie

Vine iarna în Bucureşti. Meteorologii anunţă că primele ninsori în Capitală ar putea avea loc de 1 Decembrie.

Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo pentru Bucureşti. Astfel, de 1 Decembrie, nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte – ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 35…40 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 1…2 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad.

Este posibil ca ziua de 1 decembrie zi care reprezintă și debutul calendaristic să aducă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și în Capitală, mai ales pe parcursul după-amiezii și în prima parte a nopții când și intensificările de vânt vor fi unele susținute 35-40 de kilometri pe oră și o maximă în jurul a 3 grade Celsius.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Cum va fi vremea în minivacanţa de 1 Decembrie. Când ninge la Bucureşti

Pentru ziua de 1 decembrie la nivelul întregii țări, o vreme insistă în special în regiunile extracarpatice, acolo unde valorile de temperaturi la nivelul maximelor nu vor depăși 3-4- 5-6 grade exceptând în regiunile intracarpatice, unde este posibil să consemnăm valori de până la 7-8 grade și precipitații în extindere.

În jumătatea de sud a țării, mai ales pe seară și pe noapte, este posibil să consemnăm și precipitații mixte ploi, lapoviță și ninsori, exceptând zona Dobrogei, unde vor predomina precipitațiile sub formă de ploaie, dar în Moldova, sub zona de munte vor predomina ninsorile.

Citeşte şi: Minivacanţă români. Programul băncilor şi al supermarketurilor, pe 30 noiembrie şi 1 decembrie 2022. Ce se întâmplă la Lidl, Kaufland sau Carrefour

Aşadar de 1 decembrie ne așteptăm la precipitații sub formă de ploaie, dar temporar și lapoviță și ninsoare în Capitală. Vânt cu intensificări cu rafale de 35-40 de kilometri o dimineață rece, o minimă de -1 grad un grad și o maximă de numai 3 grad”, a explicat Elena Mateescu, director în cadrul ANM, la Antena 3.

La Alba Iulia, pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, însă dimineța vor fi condiții de ceață. Seara și noaptea cerul va deveni noros și vor fi posibile precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare). Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade.

La munte ninge deja de câteva zile.

În stațiunea Rânca drumarii acționează de ore bune după ce stratul de zăpadă depus pe carosabil este unul consistent. În zonă este și vânt puternic, astfel că și vizibilitatea este redusă din cauza zăpezii viscolite.