Prognoza meteo 1 februarie 2023. Vin ninsorile în aceste zone ale țării

Prognoza meteo 1 februarie 2023. În regiunile vestice, nordice și centrale vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului și temporar se vor semnala precipitații.

31 ian. 2023, 18:50
Prognoza meteo 1 februarie 2023. Vin ninsorile în aceste zone ale țării

Prognoza meteo 1 februarie 2023, la noapte, în țară

În vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane și submontane cerul va fi noros și temporar va ninge. Pe arii în general restrânse, în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, cantitățile de precipitații vor fi însemnate (în general de 10…15 l/mp). În restul țării, înnorările vor fi temporare și doar pe alocuri, trecător, se vor semnala ninsori slabe sau fulguieli. Vântul se va intensifica la munte, iar la altitudini mari va sufla cu peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada, iar în rest va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe arii restrânse în nord-vestul, centrul și sud-vestul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa între -8 și 0 grade.

Prognoza meteo 1 februarie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi temporar noros, iar trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de -4…-3 grade.

Prognoza meteo 1 februarie 2023, miercuri, în țară

În regiunile vestice, nordice și centrale vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului și temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, în Transilvania și în Maramureș și mixte în rest. În zona Carpaților Meridionali, pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor fi însemnate (se vor acumula în general 10…15 l/mp). În restul regiunilor, înnorările vor fi temporare, iar precipitațiile slabe cantitativ, mixte, se vor semnala pe suprafețe mici în sud-est. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari în masivele sudice, unde la rafală vor fi viteze de peste 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, iar ziua, local, dar la viteze în general de 45…55 km/h, în sud-vest, centru și în nord. Valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale în majoritatea zonelor, cu maxime ce se vor încadra între -1 și 8 grade și minime între -8 și 0 grade. Noaptea, pe suprafețe mici, va fi ceață.

Prognoza meteo 1 februarie 2023, miercuri, în București

Cerul va fi variabil, iar îndeosebi la începutul intervalului, trecător vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, ușor mai mare decât cea climatologic specifică datei va fi de 5…6 grade, iar cea minimă va fi de -6…-5 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească spre valori în jurul a -8 grade.

Prognoza meteo 2 februarie 2023, joi, în țară

În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros, iar local și temporar vor fi precipitații. La munte, în Maramureș și în Transilvania va ninge, iar în Banat și Crișana, precum și în zonele submontane ale acestor regiuni, se vor semnala ploi, iar trecător lapoviță și ninsoare, condiții în care, pe arii restrânse, vor fi depuneri de polei. În nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, cantitățile de precipitații local vor fi însemnate (în general de 15…20 l/mp). În restul țării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe alocuri precipitații slabe, mixte, în Moldova. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, dar local, în prima parte a intervalului, și în zonele joase de relief din vest, sud-vest, centru și nord-est, cu viteze în general de 45…55 km/h. Temperatura aerului va avea valori peste cele climatologic specifice perioadei în majoritatea regiunilor, cu maxime ce se vor încadra între -1 și 8 grade, ușor mai ridicate în sudul Olteniei, și minime în general între -6 și 0 grade. Pe spații mici, dimineața și noaptea va fi ceață.

Prognoza meteo 2 februarie 2023, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă, în continuare ușor mai mare decât cea normală datei va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade. Vor fi condiții de ceață.