Prognoza meteo 10 iunie 2022. Meteorologii nu au vești prea bune, scad temperaturile

Vremea va fi în general instabilă. În sudul şi estul ţării înnorãrile vor fi temporar accentuate şi pe arii relativ extinse vor fi averse şi descărcãri electrice.

09 iun. 2022, 23:09
Prognoza meteo 10 iunie 2022. Meteorologii nu au vești prea bune, scad temperaturile

Prognoza meteo 10 iunie 2022, la noapte în țară

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi posibil descãrcãri electrice, local în Dobrogea, Muntenia şi în jumãtatea sudicã a Moldovei, iar mai ales la începutul nopţii, pe arii restrânse şi în celelalte regiuni. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, iar local şi temporar şi în regiunile sudice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade.

Prognoza meteo 10 iunie 2022, în București

Cerul va fi temporar noros şi mai ales în a doua parte a nopţii vor fi posibile averse slabe. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura minimã va fi de 14…16 de grade.

Prognoza meteo 10 iunie 2022, vineri, în țară

Vremea va fi în general instabilã. În sudul şi estul ţãrii înnorãrile vor fi temporar accentuate şi pe arii relativ extinse vor fi averse şi descãrcãri electrice. În regiunile intracarpatice, cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate dupã-amiaza şi seara, când astfel de fenomene se vor semnala local. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel cã, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi 15…25 l/mp şi pe arii restrânse de peste 35…40 l/mp. Izolat vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri locale şi temporare în majoritatea regiunilor, în special asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest şi nord-vest, iar cele minime între 10 şi 18 grade.

Prognoza meteo 10 iunie 2022, vineri, în București

Vremea va fi în general instabilã. Vor fi înnorãri temporar accentuate şi, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi averse şi descãrcãri electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri în special asociate ploilor. Temperatura maximã se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimã va fi de 15…16 grade.

Cum e vremea sâmbătă în țară

Vremea se va menţine în general instabilã. În majoritatea zonelor, vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse şi descãrcãri electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel cã în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe alocuri se vor înregistra cantitãţi de apã de peste 15…25 l/mp. Vor fi condiţii de grindinã. Vântul va avea intensificãri în regiunile vestice şi la munte, iar noaptea mai ales în cele estice şi sud-estice, dar local şi temporar şi în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade.

Citește și Cod roşu de ploi şi vijelii în Europa! Ţările în care va ploua cu găleata

Sâmbătă, în București

Vremea se va menţine în general instabilã. Cerul va avea înnorãri şi vor fi perioade în care se vor semnala averse însemnate cantitativ, însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã, mai coborâtã decât în mod normal la aceastã datã, va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Duminică, în țară

Vremea va fi caldã, dar se va menţine în general instabilã. În special în a doua parte a zilei, pe arii relativ extinse vor fi înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice. Ploile vor avea caracter torenţial, izolat cantitãţile de apã vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindinã. În Câmpia de Vest şi pe litoral probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi mai redusã. Vântul va avea intensificãri în estul şi sud-estul teritoriului, pe crestele montane, dar de scurtã duratã şi în restul zonelor, asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, iar cele minime între 9…10 grade în depresiunile intramontane şi 20…21 de grade pe litoral.

Citește și Cod galben de furtuni, ANM anunţă din nou fenomene extreme. Harta zonelor vizate

În București

Vremea va fi caldã, dar din orele amiezii gradul de instabilitate atmosfericã va fi ridicat. Astfel, temporar înnorãrile se vor accentua şi vor fi perioade în care se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat, posibil cu unele intensificãri asociate ploilor. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.


loading...
Partenerii noștri