Prognoza meteo 10 iunie. Temperaturi de până la 30 de grade, dar şi ploi torenţiale şi vijelii

Vremea se menţine instabilă în mare parte din ţară. Temperaturile la amiază vor ajunge până spre 30 de grade, dar după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, local în Moldova, precum și în zonele de munte.

09 iun. 2021, 16:58
Prognoza meteo 10 iunie. Temperaturi de până la 30 de grade, dar şi ploi torenţiale şi vijelii

Prognoza meteo 10 iunie. La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales la începutul nopții în sudul, centrul și estul țării, unde pe arii restrânse vor mai fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 18 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre 7….8 grade. Izolat se va forma ceață.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

Citeşte şi: Imagini incredibile de la Craiova. Oraşul, sub ape după o ploaie torenţială. Fotografiile au devenit virale – FOTO şi VIDEO

 

Prognoza meteo 10 iunie – JOI

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil și mai ales după-amiaza și seara vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, local în Moldova, precum și în zonele de munte și pe arii restrânse în celelalte regiuni. Ploile vor avea și caracter torenţial, iar pe alocuri, mai ales în sud și la munte, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Izolat va cădea grindină, iar mai ales în timpul ploilor vor fi intensificări ale vântului (viteze la rafală, în general, de 45…60 km/h) și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 9 și 18 grade. Dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi normală din punct de vedere termic, dar și în general instabilă în special după-amiaza și seara, când vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Citeşte şi: COD GALBEN de furtuni în jumătate de ţară. Este vizat şi Litoralul

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea se va menține în general instabilă. În centrul și sudul țării, precum și în zonele de munte și pe arii mai restrânse în rest, mai ales după-amiaza și seara, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri se vor acumula cantități însemnate de apă (peste 25…35 l/mp). Izolat va cădea grindină, iar mai ales în timpul ploilor vor fi intensificări ale vântului și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, însă mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi în continuare în general instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului; aceste fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în a doua parte a zilei în sudul şi în estul ţării, în zonele montane şi submontane, iar noaptea în vest şi nord-vest; ploile vor avea şi caracter torențial, local se vor înregistra cantități însemnate de apă şi pe spaţii restrânse vor fi vijelii şi grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade.

BUCUREȘTI Mai ales în a doua parte a zilei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse torenţiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi instabilă şi răcoroasă. În prima parte a zilei în vestul, nordul şi centrul ţării, iar după-amiaza şi noaptea în sud şi în est vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, local se vor înregistra cantități însemnate de apă şi căderi de grindină şi, cu precădere în sud şi sud-est, pe spaţii restrânse vor fi vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 25 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade, mai ridicate pe litoral.

BUCUREȘTI Vremea va fi răcoroasă, iar instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată, astfel că după-amiaza şi seara vor fi perioade cu înnorări, averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii şi grindină. Temperatura maximă va fi de 22…24 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.