Prognoza meteo 10 mai 2023. Vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, iar cele minime între 1 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiții de brumă.

09 mai 2023, 16:25
Prognoza meteo 10 mai 2023. Vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit

Prognoza meteo 10 mai 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi slabe pe arii restrânse în zona Carpaților Meridionali și izolat în sud-vestul și sud-estul țării. La altitudini în general de peste 1400 m, trecător vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu intensificări în sudul Banatului și masivele montane aferente. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 0 și 11 grade, mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiții de brumă. Pe areale mici va fi ceață.

Prognoza meteo 10 mai 2023, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 5…7 grade.

Prognoza meteo 10 mai 2023, miercuri, în țară

Valorile de temperatură diurne vor crește ușor, cu precădere în vest, dar în cea mai mare parte a țării vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, iar cele minime între 1 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni unde vor fi condiții de brumă. Cerul va avea înnorări, și temporar va ploua slab local în zona montană și în sud-est și izolat în rest. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-vest și pe crestele montane. Noaptea, pe areale mici, vor fi condiții de ceață.

Citește și Val de aer polar peste România. Ninge ca în toiul iernii în unele zone. Când scăpăm de frig. Prognoza meteo pentru luna mai

Prognoza meteo 10 mai 2023, miercuri, în București

Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va avea înnorări temporare, trecător vor fi condiții să plouă slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Prognoza meteo 11 mai 2023, joi, în țară

Valorile de temperatură vor continua să crească ușor, însă vremea se va menține mult mai rece decât specific în a doua decadă a lunii mai în aproape toată țara, doar în vest-nord-vest urmând a fi apropiată de normal. Astfel, maximele se vor încadra între 12 și 19 grade, ușor mai ridicate în Crișana și în Maramureș, iar minimele vor fi cuprinse între 3 și 12 grade, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali, spre 0 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua local la munte și în sud-vest, pe arii restrânse în nord-est și izolat în rest; la altitudini mari precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări susținute în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali, cu viteze ce pot depăși 60…70 km/h, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat, pe alocuri cu rafale în general de 40…45 km/h. Izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo 11 mai 2023, joi, în București

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai scăzute decât ar fi normal în a doua decadă a lunii mai. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi scăzută. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 17…19 grade, iar cea minimă de 4…7 grade.

Citește și Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: România, cuprinsă de un val de aer polar! Când scăpăm de frig şi ploi

Prognoza meteo 12 mai 2023, vineri, în țară

Vremea va fi rece pentru această dată în cea mai mare parte a țării, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 13 și 19 grade și minime de la 2 grade în depresiuni până la 12 grade pe litoral. Cerul va avea înnorări și va ploua în vest, sud-vest și centru și pe arii restrânse în rest. Vor fi și averse, izolat moderate cantitativ. Pe crestele montane se vor semnala precipitații mixte. Vântul va fi în continuare intens în sudul Banatului și vestul Carpaților Meridionali, iar în celelalte zone va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei. Dimineața și noaptea, pe areale mici, vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo 12 mai 2023, vineri, în București

Vremea se va menține deosebit rece, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 17 grade și o minimă de 6…7 grade. Cerul va avea înnorări și vor fi posibile ploi slabe, trecătoare. Vântul va sufla moderat.