Prognoza meteo 10 martie 2023. Temperaturi de peste 20 de grade şi ploi pe arii extinse

Valorile termice se vor situa cu mult peste normele perioadei în toate regiunile. Cerul va avea înnorãri, mai ales din orele amiezii, când aria ploilor se va extinde, la început în jumãtatea sud-vesticã, iar spre searã şi noaptea şi în restul teritoriului.

09 mart. 2023, 23:45
Prognoza meteo 10 martie 2023. Temperaturi de peste 20 de grade şi ploi pe arii extinse

Prognoza meteo 10 martie 2023

În ţară, valorile termice se vor situa cu mult peste normele perioadei în toate regiunile. Cerul va avea înnorãri, mai ales din orele amiezii, când aria ploilor se va extinde, la început în jumãtatea sud-vesticã, iar spre searã şi noaptea şi în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter de aversã, iar cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp, cu o probabilitate mai mare în sud-vest, unde vor fi şi descãrcãri electrice. La altitudini de peste 2000 m, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã şi izolat în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 21 de grade, iar cele minime între 3 şi 11 grade. Izolat, la începutul şi sfârşitul intervalului, se va forma ceaţã, potrivit ANM

În Bucureşti, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru aceastã datã, astfel cã temperatura maximã va fi de 18…20 de grade, iar cea minimã de 7…9 grade. Cerul va avea înnorãri şi îndeosebi spre searã şi noaptea probabilitatea pentru ploi de scurtã duratã va fi în creştere. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 11 martie 2023

În ţară, vremea va intra într-un proces de rãcire semnificativã în vestul şi nord-vestul ţãrii şi mai ales în a doua parte a intervalului şi în centru, dar în rest va fi în continuare mult mai cald decât în mod obişnuit pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil cu înnorãri şi, cu precãdere ziua, ploi ce vor avea şi caracter de aversã, local în nord, centru şi sud-est şi pe arii restrânse în rest. În zonele montane, iar trecãtor noaptea şi în Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi în zona deluroasã a Crişanei vor fi precipitaţii mixte. Pe alocuri se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate, iar îndeosebi în sud-est se vor semnala descãrcãri electrice. Vântul va prezenta intensificãri la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste, iar local şi temporar, cu viteze între 45 şi 60 km/h şi în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra, în marea lor majoritate, între 9 şi 19 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice diurne vor fi în continuare mult mai ridicate faţã de normalul perioadei, însã cele nocturne vor marca o scãdere faţã de intervalul anterior. Temperatura maximã va fi de 17…19 grade, iar cea minimã de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi probabilitate de ploaie mai ridicatã dupã orele amiezii. Vântul va avea temporar intensificãri.

Citeste si Primăvara își intră în rol. Zile calde și însorite însoțite de o scădere moderată a temperaturii

Prognoza meteo 12 martie 2023

În ţară, rãcirea vremii va continua, chiar semnificativ în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în zona montanã, unde trecãtor şi izolat va ninge slab. Vântul va prezenta intensificãri la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali şi Orientali, iar pe parcursul zilei, local şi temporar şi în zonele joase, cu precãdere din jumãtatea nord-esticã a ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 12 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -9 şi 2 grade. Pe alocuri vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea se va rãci, iar valorile termice se vor apropia de normele perioadei. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de -2…1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 13 martie 2023

În ţară, valorile termice vor creşte din nou în toate regiunile, iar vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, iar pe alocuri şi în zonele joase din vest şi est. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 15 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -4 şi 4 grade, mai ridicate în Dealurile de Vest. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice vor creşte din nou, iar vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Prognoza meteo 14, 15, 16 martie 2023

În ţară, valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei, iar precipitaţiile se vor semnala doar pe alocuri.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei, iar probabilitatea de ploaie va fi redusã.

Citeste si Temperaturi de până la 20 de grade la mijlocul lui martie. Apoi un ciclon care lovește Europa ajunge și în România