Prognoza meteo 11 august 2022. Temperaturi în scădere şi instabilitate atmosferică

Vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. În zilele următoare, vremea se va menține în general instabilă, iar valorile termice vor scădea.

10 aug. 2022, 22:35
Prognoza meteo 11 august 2022. Temperaturi în scădere şi instabilitate atmosferică

Prognoza meteo 11 august 2022

În ţară, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei, potrivit ANM. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse averse slabe în zona montană, în sud-vestul și nordul țării și cu total izolat în centru.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în regiunile estice și sud-estice, cu viteze mai mari în prima parte a zilei în sudul Moldovei, nord-estul Munteniei, pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7…8 grade în depresiunile intramontane şi 20…22 de grade pe litoral. În zonele depresionare izolat se va forma ceaţă.

În București, vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Citeste si Prognoza meteo lunară. Cum va fi vremea în a doua jumătate din august şi în septembrie, când începe şcoala

Prognoza meteo 12 august 2022

În ţară, vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse, în general slabe şi descărcări electrice, pe arii restrânse în zona de munte, în nord-estul și în extremitatea de sud-vest a țării și cu totul izolat în sud-est.

Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 12 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

În București, vremea se va menține predominant frumoasă și se va încălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopţii, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

Prognoza meteo 13 august 2022

În ţară, vremea va fi în general instabilă. În sud-vestul și nord-estul țării vor fi înnorări mai persistente și temporar va ploua. Începând din orele amiezii, temporar înnorările se vor accentua şi vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, la început în zonele de deal și de munte, apoi și în regiunile nord-vestice, centrale și sud-estice.

Noaptea aria ploilor va fi în restrângere către jumătatea de sud-est a teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Temperaturile maxime, se vor încadra în general între 24 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade.

În București, vremea va deveni în general instabilă, iar îndeosebi spre seară și noaptea vor fi înnorări temporar accentuate şi averse, posibil moderate cantitativ, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ale vântului în timpul ploilor. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de ziua precedentă va fi de 30…32 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

Prognoza meteo 14 august 2022

În ţară, vremea se va menține în general instabilă și vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate și pe arii relativ extinse se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi îndeosebi în zonele de deal și de munte se vor înregistra cantități de apă mai însemnate.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua precedentă în majoritatea regiunilor, se vor încadra în general între 23 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade.

În București, vremea se va menține în general instabilă, iar valorile termice vor continua să scadă. Temporar vor fi înnorări accentuate, averse, și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Prognoza meteo 15, 16, 17 august 2022

În ţară, vremea se va încălzi treptat, devenind călduroasă îndeosebi în zonele de câmpie în a doua parte a intervalului, iar probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima zi în majoritatea regiunilor, apoi mai ales în cele nordice și centrale.

În București, regimul termic va fi în creștere treptată, iar probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată în prima parte a intervalului.

Citeste si PROGNOZA METEO august 2022. Cum va fi vremea în luna concediilor: „Cupola de foc se menţine până pe 22 august”