Prognoza METEO 11 iunie. Averse torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic, vijelii şi izolat grindină

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru joi, 11 iunie. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină.

RomaniaTV.net
10 iun. 2020, 15:43
Prognoza METEO 11 iunie. Averse torenţiale, descărcări electrice, vânt puternic, vijelii şi izolat grindină

LA NOAPTE

În regiunile sudice, local în cele centrale și vestice, precum și în zonele montane și submontane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse grindină și vijelii. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, vântul va sufla slab și moderat, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala doar izolat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade.

BUCUREȘTI

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin perioade în care vor fi înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii și grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp vor fi mai însemante.

Temperatura minimă va fi de 16…17 grade.

JOI

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin înnorări, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade, iar cele minime între 12 și 19 grade, ușor mai ridicate pe litoral.

BUCUREȘTI

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține ridicat și se va caracteriza prin perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, posibile vijelii și grindină. Ploile vor avea mai ales caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp vor fi mai însemnate. Temperatura maximă, în scădere față de ziua anterioară, se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

VINERI

Vremea se va menţine în general instabilă în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea înnorărilor și perioade în care vor fi averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse grindină şi posibile vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp și pe suprafețe mici 35 l/mp.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 12 și 19 grade.

BUCUREȘTI

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, iar cu o probabilitate mai ridicată pe parcursul zilei și în primele ore ale nopții vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă înregistrate vor putea fi mai însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

SAMBATA

Instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată și se va manifesta prin perioade cu înnorări temporare, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe suprafețe mici grindină și posibile vijelii. Astfel de fenomene se vor semnala, ziua în cea mai mare parte a țării, iar noaptea cu o probabilitate mai mare în jumătatea de est a teritoriului, local la munte și doar pe suprafețe mici în rest.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe arii restrânse vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 28 de grade, iar cele minime între 13 și 19 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO specială pentru Bucureşti. Se anunţă vijelii, ploi şi grindină

BUCUREȘTI

Cerul va avea înnorări temporare, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza și noaptea vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 17…18 grade.

DUMINICA

Pe parcursul zilei în cea mai mare parte a țării, iar noaptea cu precădere în jumătatea de sud a teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin înnorări temporare, averse pe arii relativ extinse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe suprafețe restrânse grindină și posibile vijelii.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă înregistrate în intervale scurte de timp sau prin acumulare vor fi mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 11 și 19 grade.

BUCUREȘTI

Temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică – respectiv averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se pot înregistra cantități de apă însemnate și vor fi condiții de grindină. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

Citeşte şi: AVERTIZARE METEO. COD GALBEN de vreme rea în aproape toată ţara 

DE LUNI PANA MIERCURI

Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Cu o probabilitate mai mare la munte, iar la începutul intervalului și în sudul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.