PROGNOZA METEO 12 august. Weekend canicular în toată România, în oraşe aerul va deveni irespirabil

Vremea se va menţine caniculară în toată ţara în a doua parte a acestei săptămâni, cu temperaturi care vor urca duminică la 36 de grade Celsius.

11 aug. 2021, 14:40
PROGNOZA METEO 12 august. Weekend canicular în toată România, în oraşe aerul va deveni irespirabil

PROGNOZA METEO 12 august. Joi, îndeosebi în sud-vestul şi sudul ţãrii, vremea va fi cãlduroasã, cu disconfort termic ce se va menţine ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales dupã-amiaza şi seara, local în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali şi pe alocuri în rest, cu precãdere în regiunile sudice, unde vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul Moldovei şi 36…37 de grade în vestul şi sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 22 de grade pe litoral. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

La Bucureşti, joi, vremea va fi cãlduroasã, iar temperatura maximã se va situa în jurul a 32 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã-amiaza şi seara, când vor fi condiţii pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Vineri, vremea va fi în general frumoasã, dar se va menţine cãlduroasã îndeosebi în sud-vest, unde local disconfortul termic va mai fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali, dar numai pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în zona montanã înaltã şi în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 33 de grade, cu valorile cele mai ridicate în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 20…21 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral. La sfârşitul nopţii, pe arii restrânse, cu precãdere în depresiuni, se va semnala ceaţã.

Şi la Bucureşti, vineri, vremea se va menţine cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului în jurul a 31 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minima termicã va fi de 16…19 grade.

PROGNOZA METEO 12 august. Sâmbătă, vremea va fi predominant frumoasã, iar valorile termice vor fi în creştere uşoarã faţã de ziua precedentã, astfel cã în sudul, vestul şi nord-vestul ţãrii şi local în celelalte zone vor caracteriza o vreme cãlduroasã. Cerul va fi variabil la munte unde, doar izolat vor fi posibile averse slabe, cu o probabilitate mai ridicatã în Carpaţii Meridionali şi mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri trecãtoare în zona montanã înaltã şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre 8 grade. La sfârşitul nopţii, izolat vor fi condiţii de ceaţã, mai ales în depresiuni.

Citeşte şi Noi alerte meteo COD GALBEN. Furtuni violente, dar şi caniculă în mai multe zone

La Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi predominant frumoasã şi se va menţine cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã va fi de 17…18 grade, mai coborâtã în zona periurbanã.

Duminică, vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a teritoriului, local canicularã în vestul şi sud-vestul ţãrii. Temperaturile maxime se vor situa în general între 28 şi 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în estul Transilvaniei şi 23 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la munte, unde dupã-amiaza se vor semnala pe alocuri, ploi de scurtã duratã şi posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Izolat vor fi condiţii de ceaţã, cu precãdere în depresiunile intramontane.

La Bucureşti, duminică, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 17…19 grade, mai coborâtã în zona periurbanã, potrivit ANM.

Citeşte şi Tornadă în estul Slovaciei. Vântul a bătut cu viteză de circa 200 km/h