Tornadă în estul Slovaciei. Vântul a bătut cu viteză de circa 200 km/h

O tornadă a lovit joi localitatea Petkovce din estul Slovaciei. Vântul a atins la rafale 200 km/h, a indicat Institutul slovac de Hidrometeorologie (SHMU). Pagubele cauzate de fenomentul meteo extrem sunt însemnate.

06 aug. 2021, 15:00
Tornadă în estul Slovaciei. Vântul a bătut cu viteză de circa 200 km/h

Tornada din Petkovce, în apropiere de oraşul Presov, a avariat mai multe gospodării, a declarat joi pentru TASR primarul localităţii, Pavol Hybala.

”Au fost raportate pagube la patru gospodării, după ce acoperişurile au fost luate de vânt. Câţiva copaci au fost dărâmaţi, liniile electrice au fost rupte. Un drum local este impracticabil”, a transmis  Departamentul regional pentru stingerea incendiilor şi intervenţii de urgenţă din Presov.

Citeşte şi: Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă în Timiş, grindină la Braşov VIDEO

”S-a putut vedea cum aerul se învârtea, luând totul pe sus. Fragmente de acoperiş au fost purtate la aproximativ 100 de metri distanţă. A lovit doar partea inferioară a satului. A durat cam un minut, dar a distrus tot, a făcut ravagii aici”, a spus primarul joi, adăugând că nu au fost înregistrate victime în urma trecerii tornadei, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Tornadă și potop pe litoral. Autoritățile locale s-au întâlnit în ședință de urgență